“ГЕНОМНАТА РЕВОЛЮЦИЯ” и БИТКАТА ЗА ЧОВЕШКОТО ДНК

2
193
Добави коментар
ezoterikabg.net
ezoterikabg.net

“Достъпът до тайните, скрити в нашата ДНК, би изглеждал като научна фантастика само преди няколко десетилетия. Днес учените превръщат тази мечта в реалност. Благодарение на огромния напредък в геномното секвениране и развитието на техники за редактиране на гени, като нуклеаза с цинков пръст и CRISPR (групирани, редовно разположени къси палиндромни повторения), учените вече разполагат с инструментите и ноу-хау да правят промени в нашия генетичен код, както никога досега.

И така, как инвеститорите могат да осребрят от геномната революция? За начало ето 12 публично търгувани компании, които имат пръст в този нарастващ пазар”, ТУК:

Една от супер надеждните е компанията Illumina, пише още в линка по-горе.

Къде още срещаме компанията? В производството на тестове за сарс-ков2:

Името на АМАЗОН се спряга и заедно с GINKGO BIOWORKS, когато тръгнеш да търсиш за ДНК далавери.

A GINKGO BIOWORKS HOLDINGS е в играта с ДНК данни. Цитат: “Относно ДНК

Ginkgo Bioworks Holdings, Inc., бивша Spinning Eagle Acquisition Corp, се занимава с изграждането на платформа за програмиране на клетки. Платформата на компанията се използва за програмиране на клетки от името на своите клиенти. Неговите клетъчни програми са предназначени да позволят биологично производство на продукти като терапевтици, ключови хранителни съставки и химикали, получени от петрол. Платформата на компанията се използва за проектиране, писане и отстраняване на грешки в код на дезоксирибонуклеинова киселина (ДНК) в проектирани организми за изпълнение на програми за своите клиенти.” Оттук: https://www.webull.com/quote/nyse-dna

Кой искаше да тества масово българите, кой има НПО за “приложни иновации” и кой искаше да дава ДНК данните на АМАЗОН?!

Играта е много мръсна и както започва поста- всичко това отначало ни изглеждаше като научна фантастика.

Автор: Светла Матева

Източник: Фейсбук