Видове поддръжка на уеб сайтове

1
153
Добави коментар
fire19
fire19

За да се развива вашият бизнес, са необходими постоянни грижи, като същото важи и за онлайн присъствието ви.

Не може да спрете до основната изработка на уеб сайтове и да разчитате, че след това няма да има нужда от корекции. По тази причина всеки сайт има нужда от поддръжка от специалисти, а ето какво най-често включва това понятие:

 

Актуализиране на софтуера

Ако използвате каквато и да е система за управление на съдържанието като WordPress или всякакъв вид скрипт като PHP, те трябва винаги да е актуална. WordPress обикновено се актуализира автоматично, но има случаи, в които може да се наложи това да стане ръчно. Освен това, ако използвате хостинг, доставчикът на поддръжка на уеб услуги ще гарантира, че редовно актуализира основния си сървърен софтуер.

Подобряване на скоростта

Знаете ли, че 25% от потребителите излизат от уебсайт, ако зареждането му отнема повече от три секунди? Зареждането на страницата очевидно е важна част от потребителското изживяване. Въпреки това, ние сме склонни да го оставяме на заден план заради някаква нова функционалност. В действителност обаче посетителите в мрежата се интересуват от това да получат желаната информация възможно най-бързо. Друг важен фактор, който трябва да вземете предвид, е как скоростта на зареждане на страницата влияе върху позиционирането в търсачката на Google. Бавният уебсайт увеличава степента на отпадане и ако хората излизат от вашата уеб страница толкова бързо, колкото са стигнали там, тогава търсачката ще смята, че уебсайтът ви не е важен, така че ще го избута по-надолу в класацията.

Поправяне на HTML грешки

HTML кодът не е лесен, особено ако не знаете нищо за програмирането на уебсайтове. Трябва да обърнете внимание на детайлите, за да сте сигурни, че работи добре. Това, което може да изглежда като незначителна грешка, може да доведе до редица проблеми като странно изглеждащи страници, липсваща мултимедия и т.н. Ето защо при изработката и поддръжката на сайтове е много важно да се проверяват, намират и коригират проблеми, свързани с HTML.

Архивиране на файлове

Представете си колко разочароващо би било, ако загубите всички основни файлове на вашия уебсайт. Това включва изображения, страници, публикации в блогове, плъгини и т.н. Ако стартирате уебсайта си на WordPress, може да имате няколко автоматизирани опции за архивиране. Услугите за поддръжка на уебсайтове гарантират, че архивирането на файлове и база данни се извършва автоматично поне на седмична база.

Разработване на ново съдържание

Стратегията ви за съдържание може да е на място, но винаги е добра идея да я актуализирате. Ако сте написали публикация, публикувана преди години, може тя да не е уместна в момента и част от информацията може да се наложи да бъде обновена.

Оптимизация за търсачки

Всеки сайт трябва да се стреми да бъде оптимизиран, за да се показва по-напред в търсачките. За целта вашите публикации в сайта и целеви страници могат да бъдат променени така, че да включват популярни и конкурентни ключови думи. Използването им е много важно и при създаването на ново съдържание за вашия уебсайт. Като част от стратегията за SEO, също така е важно да идентифицирате структурни проблеми във вашия уебсайт, които могат да повлияят на начина, по който търсачките го възприемат.

Това е само минимална отправна точка за изработката на уебсайтове. Някои от тези задачи могат да отнемат твърде много време, като има и още много. Освен това, ако не знаете какво правите, може да нанесете повече щети. По-добрият вариант е да наемете професионални услуги за цялостната изработка на уеб сайтове.