Нови тенденции в дизайна на уеб сайт

1
153
Добави коментар
fire19
fire19

Уеб дизайнерите и приложенията, които създават за ползването на уеб сайтовете имат за цел да подобрят потребителското изживяване и начина по-който хората използват мрежата като цяло.

Всяка година се появяват все по-иновативни и оригинални решение, които се превръщат в тенденции. В тази статия ще ви запознаем с най-новите тенденциите, за да може да се възползвате от уменията на дизайнерите, които да направят за вас най-доброто.

Завръщане към старите шрифтове

Дизайнерите ги наричат ретро шрифтове и сякаш ги използвам много често напоследък. Все пак това са решения, които са доказали ефективността си във времето и тяхното влияние над сетивата на потребителите е много силно. Освен това така се разширява дизайнерската база за иновативни дизайни от гледна точка на типографията.
 Хоризонтална навигация

Считана по-рано като нещо излишно в уеб дизайна, хоризонталното навигиране се завръща. Виждаме повече уеб дизайнери, които продължават да експериментират с хоризонталното пространство на екрана. Тези, които го правят, най-добре нарушават модела не за да бъдат различни, а като практичен начин за постепенно разкриване на вторична информация, като в галерия с изображения.

3D визуализации навсякъде

С появата на екрани с по-висока разделителна способност, 3D дизайнът измина дълъг път от началните си несполуки до почти съвършени образи. Виждаме висококачествени 3D визуализации, вплетени безпроблемно в уеб дизайна. Вместо да бъдат крещящи разсейващи фактори, те добавят към цялостното потребителско изживяване.

Мултимедийно изживяване

Тъй като повечето хора имат достъп до по-бързи интернет скорости, мултимедийните уеб изживявания се появяват навсякъде. Обединяването на визуализация, текст, видео и аудио създава богато потребителско изживяване. Ефективното и достъпно използване на мултимедия идва с отговорността пред уеб дизайнерите за справяне с различни фактори.

Добавена реалност

След мултимедийните приложения, нека не забравяме всички невероятни потапящи преживявания с помощта на добавената реалност (AR). Това вече не е просто лов на Pokémon на вашето мобилно устройство, но нова технология, която създава още повече предимства на бранда, който я въведе в сайта си.

Дизайн базиран на персонализацията

Това със сигурност не е никак лесна задача, когато трябва да се удовлетворят изискванията на клиенти на определени сайтове и продукти. Уеб дизайнерите направиха големи крачки в предлагането на по-персонализирано изживяване. Това може да бъде всичко, от включването на превключване между тъмен и светъл режим, и други начини за промяна на външния вид и навигацията на сайта, до предлагането на съдържание, съобразено с вкуса на човека, който е на линия.

Новите дизайнерски практики и алгоритми правят интернет по-малко пасивно потребителско изживяване и повече ориентиран към потребителя. Бъдещето ще донесе още по-голям фокус върху задоволяването на нуждите, желанията и вкусовете на тези, които навигират през уебсайтовете.

Търсите качествен уеб дизайн!

За да получите качествен уеб дизайн трябва да разгледате какво се предлага онлайн. Дизайнерите обикновено предлагат портфолио на техните работи и само можете да видите неща, които биха ви вдъхновили за вашия сайт. Обикновено дизайнерите ви предлагат различни решения за вашия сайт, които биха използвали. Що се отнася до новите приложения и тенденции в дизайна. Колкото по-добри са дизайнерите, толкова по-вероятно е да получите страхотни решения за визията. Както и за доброто потребителско изживяване на вашия уеб сайт.

Facebook
Messenger
Email
Viber
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr