Мъгълите ще се изненадат от тези факти за филмите за „Хари Потър“

1
172
Добави коментар
vocala
vocala

През ноември 2021 г. се навършват 20 години от излизането на „Хари Потър и философският камък“. Филмът беше хит, което накара Warner Bros. Studios да продължат поредицата, базирана на книгите на Джоан Роулинг. За да отбележим годишнината, съставихме списък с факти, за които повечето фенове може да не са наясно.

Ема Уотсън почти напуска Филмите

Филмите за Хари Потър са правени в стегнат график. Такива ограничения биха били трудни за всеки актьор, особено за този, който иска да следва образование наред с кариерата си. Поради тази причина актрисата Ема Уотсън почти напусна ролята си на Хърмаяни Грейнджър.

Говорейки за преговорите за договора за филмите, изпълнителният продуцент Дейвид Хейман каза пред The Hollywood Reporter: „Ема, по-специално, беше доста академична и беше много запалена в преследването на своето образование и се бореше малко повече от останалите. Така че всеки път, когато имаше преговори, не ставаше дума за пари, а наистина за „Искам ли да бъда част от това?“

Уотсън избира да остане за останалата част от филмите и по-късно продължава да посещава университета Браун.

Твърде много смях

Докато издирват хоркруксите на Волдемор по време на „Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1“, нещата стават напрегнати между Хари и Рон. Това доведе до това, че Рон напусна него и Хърмаяни, само за да се върне навреме, за да попречи на Хари да се удави в ледено езеро.

След като спасява Хари, Рон получава задачата да унищожи хоркрукса, който носи на врата си. Въпреки това, когато той опитва да го направи, се появяват мъгливи привидения как Хари и Хърмаяни се целуват. Въпреки че това разстройва Рон, актьорът Рупърт Гринт, не може да спре да се смее.

Той се смеел толкова много по време на снимките на сцената, че Ема Уотсън го изгонва от снимачната площадка.

Различни нюанси на розово

Наблюдателните зрители на Хари Потър и Орденът на Феникса ще забележат, че с напредването на филма новата преподавателка в училището по Защита срещу тъмните изкуства, Долорес Ъмбридж, има промяна в облеклото. Към началото на филма тя е облечена в дрехи от бледо розово. До края тоалетите й са с по-ярък и по-тъмен нюанс на розово.

Причината: продуцентите на филма искаха да символизират колко ужасно е станало поведението й с напредването на филма.

Том Фелтън е бил наказан за внасяне на храна на снимачната площадка

Драко Малфой определено не е добър човек. Той не само вкарва Хари в неприятности през първата им година в Хогуортс, като организира фалшив нощен дуел, той беше категоричен поддръжник на екзекуцията на Бъкбийк и в крайна сметка се превърна в Смъртожаден. Разбира се, той може да е получил изкупление в последната книга, но е трудно да се пренебрегне прословутите му дела.

Актьорът, който играе Малфой във филмите – Том Фелтън – извади интересна история. Докато присъства на изложението за комикси и развлечения в Калгари, Фелтън призна, че е зашил джобовете на робата си, защото непрекъснато промъква храна на снимачната площадка:

„Робите имаха тези огромни джобове“, каза той. „Слухът беше, че са ги зашили след третия филм, защото промъквах храна и напитки на снимачната площадка. Искам да изясня това, защото това е напълно вярно.“

Даниел Радклиф е алергичен към неговите контактни лещи

Всички споменават факта, че Даниел Радклиф не е имал често споменаваните зелени очи на Хари Потър. Това, което може да не осъзнаете обаче, е, че това не е било поради липса на опит. Преди да започнат снимките на „Хари Потър и философският камък“, режисьорът Крис Кълъмбъс кара Радклиф да пробва зелени контактни лещи, но в крайна сметка той получил алергична реакция.

Радклиф също е алергичен към никела, който съставлява първия чифт очила, които трябва да носи за ролята, така че те са били заменени.

Матю Луис носел дебел костюм

Феновете на книгите за Хари Потър са запознати с писанието на Роулинг за Невил Лонгботъм като неудобно момче, което е малко по-широко. Е, вместо да избират дете, което отговаря на това описание, продуцентите на филма решили, че Матю Луис, актьорът, който играе Невил, ще носи дебел костюм.

За щастие на Луис, те в крайна сметка му позволяват да се откаже от дебелия костюм и да изобрази героя такъв, какъвто е. Въз основа на онлайн реакцията, феновете бяха много доволни от този избор… Особено след снимки в определено списание.

Алън Рикман е знаел за любовта на Снейп към Лили Потър

Едно от най-големите откровения от последния филм за Хари Потър е любовта на Сивиръс Снейп към Лили Потър. Въпреки това, когато започват снимките на първия филм от поредицата, седмата книга все още не беше издадена. Това означава, че Роулинг трябвало да разкрие тайна на актьора Алън Рикман, за да изобрази автентично своя образ.

Тайната? Значението зад думата „винаги“.

„Ако си спомняте, когато направих първия филм, тя беше написала само три или четири книги, така че никой не знаеше накъде всъщност отива, освен нея“, спомня си Рикман по време на интервю за The Hollywood Reporter. „И за нея беше важно аз да знам нещо, но тя ми даде само малка информация, което ми помогна да мисля, че това е по-двусмислен път.“

Рикман е единственият запознат с това, което означава, че често влизал в спорове с режисьорите, за да гарантира, че Снейп е представен правилно.