7 съвета за дизайн, които трябва да знаете, преди да ремонтирате банята си

2
198
Добави коментар
fire19
fire19

“Преустройството на банята не е никак малко начинание и нерядко собствениците на жилища се притесняват от цената, която трябва да платят”, казва Методи Янчов от фирма за ремонт на баня “Янчов Инженеринг”. 

При преустройството на банята е много важно да знаете, че сте взели под предвид всички неочаквани, скрити разходи като подова настилка, плочки и осветителни тела. Така че собствениците на жилища трябва да пресметнат цифрите и да се уверят, че са доволни от резултатите.”

Има две основни причини, поради които проектът за преустройство на банята може да се провали: Липса на яснота за това какво трябва да се направи. Не е ясно какво ще се случи след това.

Когато проектите за преустройство на банята или кухнята се объркат, това обикновено се дължи на факта, че собствениците на жилища не са планирали достатъчно предварително.Последното нещо, което искате, е да започнете да събаряте стени или да изкъртвате подова настилка, само за да откриете, че не е било необходимо. 

Ето 10 неща, които трябва да знаете, преди да преустроите банята си: 1.  Определете бюджета си – Внимателно преценете колко сте готови да похарчите за ремонта.

Преди да започнете, трябва да имате добра представа колко пари сте готови да инвестирате в преустройството на банята. Обхватът на проекта, използваните материали и това, дали планирате да извършите част от работата сами, ще повлияят на цената на ремонта.

2. Не превръщайте тоалетната в първото нещо, което виждате, когато отворите вратата.

Често вратите на банята се оставят отворени, което означава, че вие или всеки гост във вашия дом, който минава покрай вас, ще видите тоалетната – което, хайде, не е най -естетичното нещо за гледане. И така, какво трябва да направите фокусна точка? Всичко друго, освен тоалетната.

3. Планирайте осветлението.

Един от най-пренебрегваните аспекти на преустройството на банята е осветлението. Осветлението може напълно да промени облика и усещането за едно помещение. Не забравяйте да се консултирате с дизайнер или специалист по осветление, за да сте сигурни, че сте избрали дизайн на осветлението, който работи най-добре за вашето пространство.

4. Помислете за ъглова мивка.

Ако разполагате с ограничено пространство или трябва да се съобразите с начина по който се отваря входната врата или вратата на душа, помислете за поставяне на мивката в ъгъла.

5. Или малка вана.

Ваните се предлагат в много различни форми и размери. Ако разполагате с малка баня, е възможно да намерите такава, която да отговаря на нуждите ви.

6. Помислете за превръщането на ваната си в душ.

Преобразуването ваната в душ би било рентабилно, защото би използвало пространството, което вече е там, и няма да се налага да пренасочвате водопроводната инсталация.

7. Добавете малко лукс.

Когато мислите за ремонтиране на баня, може да искате да добавите няколко екстри, за да направите вашето пространство специално.

Електрически хавлийник за баня.

Има ли нещо по-добро от това да излезете от душа и да увиете предварително загрята кърпа около себе си? Аз не мисля!

Отопляем под.

Отопляемите подове с плочки са не само луксозни за краката ви, но и икономически целесъобразни.

Готови ли сте да ремонтирате?

Банята е място, където се отпускате, освежавате и зареждате с енергия. Тя трябва да бъде място, където се чувствате комфортно и като у дома си. За да създадете банята на мечтите си, помислете от какво наистина се нуждаете вие, вашето семейство и посетителите ви.

Ако планирате ремонт на банята, надявам се, че тези седем съвета за ремонт на банята са ви помогнали да разберете какво бихте могли да вземете предвид, докато ремонтирате дома си.