Преди да купим следващия си матрак: Трикове за успешен избор

1
138
Добави коментар
clashbade
clashbade

Невъзможно е да организираме спалнята си без матрак. Колкото по-качествен и удобен е той, толкова по-ползотворна почивка ще си осигурим. Вложението в матрака си струва, независимо от какъв ъгъл го разглеждаме. Без значение от похарчените пари, неизбежно ще дойде моментът, в който трябва да го смените.

Ако вие сте на прага на подобна дилема, има няколко важни условия за успешна покупка. Първо трябва да решите към какъв магазин за матраци ще се ориентирате. Важно е той да предлага значително разнообразие, както на марки, така и на модели. Така ще имате възможност за съпоставка.

Точен размер

Ясно е, че първото условие, което ще поставите, са конкретни размери. Възможно е да лавирате с височината, но дължината и ширината трябва да се съобразят със спалнята. Имайте предвид обаче, че някои детски легла предлагат редица ограничения. За пример, ако се ползвате от услугите на легло сандвич, матракът който ще се прибира в чекмеджето трябва да отговаря и на определена височина.

Еднолицев или двулицев 

Вторият вариант е по-добър при всички положения. Двулицевият матрак предлага повече удобство за зимен и летен сезон. Това позволява не само проветряване, но и равномерно улягане на материала. От своя страна, последният фактор ще ви предостави малко повече време за употреба. Зимата ще се ползвате от повече комфорт, докато лятото ще залагате на прохладния вариант.

Качествен пълнеж

Колкото по-високо качество имат съставките на матрака, толкова по-дълго ще му се радвате. Посредствените материали ще изглеждат добре само в началото. При всяко по-голямо натоварване ще си спечелите неприятно хлътване, което със сигурност няма да допринесе за комфорта през нощта. Освен тази екстра, ще бъдете сигурни, че тялото ви получава всичко необходимо, за да се възстанови напълно по време на почивката.

Когато настроите оптималната функция, работеща за вас, ще можете да си позволите най-сладкия сън. Няма нужда да се чудите, защо се усещате заредени с енергия и готови да поемете предизвикателствата на следващия ден.

Не подценявайте и подматрачните рамки. Някои от тях са снабдени с подвижни части, които могат да регулират мекотата или твърдостта. Кое от двете предпочитате? А няма ли да ви е най-удобно да поддържате гърба допълнително, докато други части от тялото могат да се възползват от мекота?! 

Не бързайте. Проучете предварително пазара. За целта не е нужно да обикаляте магазините до изтощение.

Просто посетете онлайн магазина за матраци https://matraci-ms.bg и се осведомете за последните тенденции.

Набележете всичко, което ви хареса на пръв поглед и след това започнете по метода на изключването, в зависимост от поставените условия. Консултация със специалистите на сайта ще ви помогне да стесните кръга и да направите най-подходящия избор.