Спокойни и подготвени на път: Следвайте тези 4 препоръки, за да не ви застигат неприятни изненади

1
145
Добави коментар
clashbade
clashbade

Празниците са съпроводени и с планове за пътувания, които са повод за много положителни емоции, стига да се опитаме да предотвратим неприятностите

През последните месеци от годината плановете ни са съсредоточени основно върху посрещането на коледните и новогодишните празници. Разбира се, част от тях включват и пътувания, било то за да се срещнем с роднини и приятели, или просто да посетим ново място и да прекараме време далеч от натовареното ежедневие в града.

Всичко това е повод за много положителни емоции, стига да се опитаме да предотвратим някои евентуални рискове.

Ето как да се подготвим, за да сме спокойни по време на път: 

  Тест на акумулатора

Слабият акумулатор може буквално да ви вгорчи живота, и то точно когато изобщо не сте предполагали, че ще ви сполети тази беда. Тръгвайки в желаната посока, никой не очаква, че двигателят може да издаде онзи мъчителен звук и да откаже да запали. Пред вас стоят два варианта – да търсите кой да ви подаде ток, което не е гаранция за решаване на проблема, а вторият, и по-сигурен е да разгледате предложенията за нови акумулатори.

Ако покупката е неизбежна, за вас е по-удачно да го научите преди началото на ваканцията си. Затова просто се обърнете към специалист и поискайте да тестват устройството.

  Достатъчно гориво

Да, в България има достатъчно обекти, на които може да заредиш гориво. И все пак, изберете доверена бензиностанция, където обикновено обслужвате автомобила си и не срещате никакви смущения при шофиране. Не винаги качеството на течностите е според надеждите ни, от което може да последват и други сериозни казуси.

Това е допълнителна гаранция, че няма да се налага да търсите по пътя място и ще мислите само за хубавите си планове през почивните дни.

  Проверка на гумите

Случва се да минем през остър предмет, или някой недобросъвестен съвет да ни постави „капан“, което да доведе до спукване или спадане на гумата, а с това вървят и рисковете за доста опасни ситуации.

Изключително важно е да проверите четирите колела преди да тръгнете на път. Измерете налягането, огледайте за щети по тях. Всичко това ще ви отнеме само няколко минути, а може да ви спести куп главоболия.

  Адекватни за зимни условия

Може би не е излишно да се припомни, че зимата има своите високи изисквания по отношение на състоянието на колите. Трябва да сте снабдени с всичко необходимо за зимата – подходяща течност, здрави зимни гуми, антифриз и т.н.

Ако не се чувствате подготвени по темата, разгледайте специализирани сайтове за информация, консултирайте се с вашия представител на сервиза и не пропускайте да посетите Dikar.bg, за да проучите офертите за качествени акумулатори.