Как да намалим стреса в работата

5
187
Добави коментар
AppFlow
AppFlow

Независимо дали работим от вкъщи или в офис, ежедневно сме изправени пред много трудности. Безкрайния списък със задачи и липсата на достатъчно време често води до стрес. В такива моменти трябва да се вземем в ръце и да мислим адекватно. Всичко е въпрос на правилна организация.

Когато не Ви е натоварено, помислете дали можете да свършите нещо по-рано, за да не Ви се струпат прекалено много задачи в пиков момент. Ако не може да го свършите, то поне можете да си направите подготовка или проучване, което ще Ви спести време после. Така разпределяте натоварването и няма да чувствате, че времето не достига.

Тъй като това не винаги е приложимо, трябва да имате дневен резерв от няколко часа за решаване на подобни казуси. Ако ежедневно имате клиенти, които искат неща за веднага, не планирайте 8 часов работен ден, а по-скоро 6. Така ще имате 2 часа за да ги удовлетворите без това да пречи на графика Ви, тъй като то е част от него.

Най-важното е да умеете да балансирате и в натоварени моменти да запазвате самообладание. Обграждайте се с позитивни хора и създайте приятна за Вас среда.