Колко струва поддръжката на онлайн магазин

1
161
Добави коментар
fire19
fire19

Поддръжката на онлайн магазин е услуга за клиенти правещи електронна търговия и представлява комбинацията от стратегия, екип за изпълнение и технологии. Услугата се случва след като онлайн магазинът бъде направен, пуснат в експлоатация и успоредно с това поддържан винаги в изправно състояние. 

Когато се изграждате отдел за обслужване на клиенти или просто се надгражда вече създаденото в сайта, за да се отговори на съвременните очаквания, тогава избраната платформа за поддръжката е от ключово значение. Ако платформата е гъвкава и лесна за управление, дори вашите служители ще могат да се справят с рутинни дейности, които да поддържат сайта в изправност.

Какви са приоритетите на поддръжката на онлайн магазина? Поддръжка за мобилно разглеждане на сайта

Kато огромен процент от клиентите пазаруват онлайн, е задължително да имат поддръжка, която дава приоритет на мобилните устройства. Това означава, че поддръжката за онлайн чат, обаждане или имейл, се превърнаха в норма за съвременните стратегии за потребителския опит.

Време за отговор

В бизнеса с електронна търговия вашите конкуренти са буквално на едно кликване. Ако вашите потенциални клиенти имат въпроси относно вашия продукт, вашите обслужващи агенти трябва да могат да отговорят незабавно чрез своите канали за обслужване на клиенти. Поддръжката трябва да прави обратната връзка много лесна и да следи за неизправности в системата, които да бъдат поправени много бързо.

По-високи очаквания

Ако не сте запознати, време е да научите този факт. Потребителите на услугата имат неестествено високи очаквания към онлайн магазините. Още в момента, в който имате такъв, от вас се очаква да сте бързи, навременни, а онлайн изживяването на клиентите трябва да е възможно най-удобно. Това включва поддръжка за изправност на функциите в сайта свързани с пазаруването, количката, прегледа, плащането, доставката.

Време за решаване на проблемите

Целта на поддръжката е да се увеличи удовлетвореността на клиентите. Това означава, че времето за решаване на проблеми с клиентите е в челните редици на задачите на вашия сервизен екип. Също така е най-важното за вашите клиенти. Тъй като времето за реакция става все по-бързо, потребителите също очакват проблемите им да бъдат разрешени по-бързо от всякога.

Ценообразуване на поддръжката за онлайн магазина

Когато поръчате изработка на онлайн магазин, обикновено в пакета с услугите, те може да предложат и поддръжка на сайта. Поддръжката може да се заплаща на месец или да се плати предварително за определен период от време. Ако нямате такава договорка, можете да потърсите друга компания с IT специалисти, за да сключите договор за поддръжката. Вече разбрахте какви са част от приоритетите ѝ, но вие ще сключите договор, който ще гарантира изпълнението на определени неща свързани с поддръжката. Разберете се за цената и ако си заслужава според услугата, която ще получите, приемете. Качествената поддръжка на онлайн магазина, ще гарантира безпроблемни продажби за вас и отлично потребителско изживяване за клиентите ви.