Базисни съвети за стартиране на успешен онлайн бизнес | Япеку моят Блог

1
272
Добави коментар
fire19
fire19

В днешно време цари максимата, че не си ли онлайн, не съществуваш, като това в голяма степен важи и за бизнеса. Изграждането на онлайн магазин обаче може да изглежда като трудна задача, особено ако не сте експерти в електронната търговия. Има безброй малки решения, които трябва да вземете и ако нямате опит, може да се загубите сред безбройните възможности.

Място за притеснение обаче няма. Предлагаме ви списък с няколко основни съвета, които ще ви помогнат да направите първите си стъпки в дигиталния свят. След като изберете своя софтуер за електронна търговия, обърнете внимание и на следните неща:

Изберете елегантен дизайн.

Ако използвате шаблон за вашия магазин, не забравяйте да изберете такъв, който да е прост и функционален, но с красив дизайн. Уверете се също, че той е подходящ и за мобилни телефони и таблети. Следвайте максимата, че по-малкото е повече и не прекалявайте с излишните бутони, съдържание или снимки. При изграждането на онлайн магазина ви мислете за него като за разговор. Когато бъдещ клиент посети вашата страница, той искат да продължи с разговора (да купи продукт, да поиска помощ и т.н.) възможно най-бързо. Ако му помогнете да стигне бързо до нещата, от които се интересува, той ще остане доволен и ще посети сайта ви отново. Не забравяйте да включите всички популярни опции за онлайн плащане, за да попречите на клиентите ви да се откажат, преди да са довършили покупката.

Качвайте изображения с добро качество.

Включването на изображения винаги е добра идея, защото те привличат погледа и правят текста по-лесно смилаем. Уверете се обаче, че снимките са с високо качество и създават желание у клиентите ви да притежават продукта. Има правило, че показването на продукт в действие (като рокля, носена от човек, или играчка, с която децата играят) обикновено е по-добре, отколкото пасивното показване (в калъф например).

Пишете смислени описания.

Напишете описанието на вашия продукт според неговите характеристики. Например, електронните устройства може да се нуждаят от повече спецификации, отколкото дрехите. Стилът на вашия текст трябва да ангажира клиентите ви и да ги накара да купуват вашите продукти.

Предложете помощ.

Ефективен начин да привлечете клиентите е да им предложите онлайн помощ. Функцията за чат на живо на вашия уебсайт ще им помогне да направят правилния избор и ще ги улесни да купуват от вас. Ако не можете да си позволите да провеждате такъв, не забравяйте да оставите данни за контакт, чрез които  клиентите могат да се свържат с вас, ако имат нужда от помощ.

Не подценявайте SEO оптимизацията.

 

Оптимизацията за търсачки (SEO) е най-добрият начин да накарате вашия магазин да бъде забелязан от потребителите. Разберете какви ключови думи използват клиентите ви, когато търсят продукти, които продавате, и ги използвайте във вашите продуктови описания, статии в блога или друго съдържание, което имате. И не забравяйте за мета описанията и таговете.

Присъствайте в социалните мрежи.

Социалните медийни платформи имат нарастваща роля в електронната търговия, както чрез влияние върху потенциалните клиенти, така и чрез предоставяне на онлайн пазар за извършване на покупки. Уверете се, че вашият малък бизнес присъства на платформите, които клиентите ви използват. Публикувайте статии в блога си, актуални оферти или информация в социалните медии и накарайте клиентите си да споделят вашето съдържание. Това е , както средство за реклама, така и чудесен инструмент за изграждане на доверие.