Как да намерите подходящ смесител за банята

1
147
Добави коментар
pepimili
pepimili

Банята е едно от най-важните помещения в къщата. Използва се много пъти на ден от всички в семейството. Ето защо трябва да обърнете внимание на всеки детайл от декорацията, включително и на смесителя за мивка.

Ръчен душ Ovale

Има много модели, от които да избирате, но в този истински океан всеки трябва да избере модела, който е най-подходящ за неговото помещение конкретно. Можете да се спрете на смесители за баня с две дръжки, или да изберете модел само с една дръжка. Стенните кранове обикновено имат две дръжки – едната за студена вода, а другата за топла. Въпреки това, в сравнение с батерия само с една дръжка, както развиването, така и завъртането са по-бавни.

При този вид смесители смесването на водата се регулира чрез движение в две посоки. Този метод определено е по-бърз, но ако искате да го използвате дълго време, трябва да бъдете внимателни при избора на качествен модел. Модните тенденции наложиха ефективен термостатичен смесител, който може самостоятелно да регулира температурата при предварително зададени градуси.

Тези модели са много удобни, особено когато са монтирани над ваната. След като зададете желаната температура, не е необходимо да я регулирате всеки път, когато добавяте вода във ваната. Има и “по-умни” смесители за баня – така наречените сензорни кранове, които имат вградена фотоклетка и инфрачервен сензор.

Разгледайте офертите за смесители от Герака тук: https://www.geraka.com/smesiteli-za-banya

Те ще реагират, когато подадете към тях ръката си и автоматично пуснете вода. Тези модерни кранове са особено подходящи за обществени сгради, защото осигуряват максимална хигиена и минимизират излишното пипане.

Материалите също играят важна роля. В момента на пазара има много видове смесители за баня, изработени от метални сплави, някои от които са керамични или пластмасови. По-добре заложете на метални кранове, за предпочитане хромирани, защото те са най-лесният за поддръжка, а и най-хигиенични без съмнение.

Немските марки се радват на широка популярност сред смесителите за баня. Качеството им е доказано с годините, а това е от ключово значение за крайният потребител. Все пак никой не прави ремонт на банята всяка година. Не липсват и български марки, които изпъкват и предлагат висок клас смесители за баня. Те също са отличен избор при това на далеч по-достъпна цена.