Какво е Кармична Връзка?

3
224
Добави коментар
ezoterikabg.net
ezoterikabg.net

Защо хората се срещат, влюбват и страдат от връзките си? Съществува ли карма на връзката или всичко е в ръцете на самия човек? Много хора на земята мечтаят да изградят хармонични отношения. Всички се надяват на щастие и просперитет, но защо процентът на разводите е толкова висок? В западния свят, процентът на разводите е над 80. Защо адекватните и образовани хора не могат да се разбират заедно?

Психолозите и социолозите дават много обяснения за кризата на институцията на семейството: икономика, демография, екология и пр.

Но йога обяснява тези процеси на по-дълбоко ниво. Тя разглежда съзнанието на човек, или по-скоро това, което ръководи това съзнание. Според йога философията съзнанието на човек се определя от неговата карма.

Не нашите желания и мечти привличат определени събития или определен човек в живота, кармата ги носи при нас. И, за съжаление, не винаги е положително.

За да разберете кармата на взаимоотношенията, на първо място, трябва да дефинирате самия термин „карма“. Кармата е универсалният закон за причината и следствието, според който трябва да преживеете това, което сами сте причинили на другите. Ако това бяха добри действия, тогава ще изпитаме щастие, ако лоши, тогава страдание.

Изглежда, че има шанс кармата да бъде положителна, човек ще срещне своя принц / принцеса, ще живее щастливо до края на дните си в своя селски замък, но ако се вгледате внимателно в света около вас, няма да видите такива безоблачни примери. Проблемът е следният: за да не изпитвате страдание в една връзка, имате нужда от положителна карма на връзката, която никой друг няма, с редки изключения. Душите с подобно съзнание, тоест с подобна карма, не се раждат в Кали-юга. Кали Юга е период от време, който започва преди около 5 хиляди години и продължава и до днес. В тази ера идват онези, които са натрупали „багажа“ на негативната карма, която или трансформира, или окончателно унищожава човека. А другата лоша новина е, че 75% от тежката карма идва от връзките.

Защо толкова много работи се случват тук? И защото задачата на човешкото раждане е трансформацията на съзнанието. За да се случи, е необходим мощен тласък, който ви позволява сериозно да помислите: „Правилно ли живея, мисля ли, общувам ли, може би си струва да променя нещо в себе си?“

Колкото по-близо са хората един до друг, толкова по-силни са чувствата, толкова по-силно е въздействието и толкова по-добре всеки ще запомни урока.

Карма на връзката

На мнозина изглежда, че има две желания, две намерения да бъдат щастливи, но всъщност има възпитателен процес и за двете души. В отношенията не се срещат толкова хората, колкото кармата на хората. Вашият партньор е подобен на художника, който сте наели да играе конкретна роля. По-точно, вашата карма му дава ролята. Ако уволните артист, но не промените сценария на филма, следващият изпълнител ще играе същата роля.

 

Какво е кармична връзка?

Случва се, когато срещнем човек, веднага усещаме взаимен интерес и привличане, сякаш се познаваме от дълго време, почти веднага има близост и разбирателство. На този фон хората от противоположния пол често пламват страстта и любовта. Какво се крие зад това усещане: игра на хормони или истински спомени? На санскрит има термин, който дефинира кармичната връзка – rnanubandhana („rna“ – „задължение“, „anubandhana“ – „връзка“).

Смята се, че чувствата, които възникват при среща с нов човек, както положителни, така и отрицателни, са предимно само спомени за нашите rnanubandhanas в безброй минали раждания. Рнанубандхана е връзка през времена, когато хората се срещат отново и отново, от живот в живот.

Как възникват тези кармични връзки?

Всеки човек в живота си се сблъсква със ситуация, когато помага на някого, предоставя услуга или подава ръка на помощ в труден момент. В същото време той изразходва известно количество енергия за друг човек. Според закона на кармата, колкото е похарчено, толкова трябва да бъде възстановено. Не е необходимо да се прави подобно действие, но енергийно трябва да се инвестира същата сума. Може би ще дойде време, топли думи или дори просто искрена благодарност. Ако човек се окаже неблагодарен, тогава количеството неотчетена енергия се вписва в неговия дълг и дълговете ще трябва да бъдат изплатени. Така се появява кармичен възел между двама души. Освен това тези хора ще се срещат от живот на живот, докато дългът бъде затворен.

Най-вероятно в следващото въплъщение ситуацията ще се окаже по такъв начин, че длъжникът ще трябва да помогне на лицето, което му дължи, да инвестира в него финанси, време, любов и т.н. В този случай понякога възниква парадокс. Представете си, че сте заели на някого определена сума. Този човек отдавна не го е върнал, първо напомняш, после настояваш и след сто напомняния ти ги дава. Ще бъдете ли благодарни, когато получите парите си обратно?

Най-вероятно ще вземете парите с раздразнение и е малко вероятно да се разпръснете в комплименти към бившия длъжник. Ако в същото време страните се разпръснат мирно, тогава кармичният възел ще бъде развързан. Това рядко се случва в реалния живот.

Тъй като не помним минали животи и нашите кредитори, започваме да очакваме благодарност и компенсация от този, на когото всъщност сме дали старата услуга и не получавайки очакваното, започваме да се ядосваме, обвързвайки нов кармичен възел.

С всяка инкарнация възелът се стяга още повече. И става по-трудно да го развържеш. Не е като в училище: ако не го издържиш, вземи нов билет. Кармичната ситуация обрасва с нови емоции и привлича все повече и повече нови участници, така че нейното разрешаване става все по-трудно. Може би някога участниците в събитията са били само познати, но тъй като възелът не е бил развързан по никакъв начин, той е станал по-плътен и следователно те вече могат да бъдат родени роднини или да станат съпруг и съпруга. Колкото по-голям е дългът, толкова по-силна е кармичната връзка. А къде другаде има по-близки отношения освен в семейството? Следователно в семейство или в любовна двойка (със стопроцентова вероятност) се събират хора с нерешена карма.

Отработване на карма в една връзка

Връзките често носят болка и разочарование вместо щастие и радост. Това не е случайно, така действа законът на кармата. Например едно дете отказва да се грижи за възрастен родител, тогава неизбежно възниква дълг и тези двамата се срещат отново в някои от следващите прераждания, където могат да се родят отново като роднини, а може и да се влюбят един в друг. В такива случаи по правило този, който трябва да даде, е този, който обича и инвестира повече във връзката. В същото време другата страна може да няма реципрочно чувство: в края на краищата тя не дължи нищо. Втората страна има „справедливо“ възмущение, което поражда действия, които утежняват и без това трудната карма. Може би в един от живота си хората са били заедно, но тогава един от тях е напуснал партньор или по някакъв друг начин е обидил другия. Естествено, този, с когото са направили това, натрупва негодувание, което остава с него в следващото въплъщение. В тази кармична връзка този, който е нанесъл тази рана, е в дългове, той трябва да я „излекува“. Това негодувание е покрито с точно същото количество енергия (любовта и вниманието също са енергия), което някога е било инвестирано в него и не е било възстановено. Срещат се отново, „длъжникът“ се влюбва,но той няма право на взаимно чувство, защото трябва да върне дълга.

Ако човек правилно премине през такава тренировка, като несподелена любов, избягва ревност и негодувание, тогава кармичният възел ще бъде развързан, но в действителност това не е лесно да се направи. В крайна сметка тук любовта, тоест енергията, просто ще трябва да се даде, като постоянно мислите за човека и това чувство няма да напусне, докато не дадете сумата, която дължите; след това чувствата ще изсъхнат от само себе си и всичко ще премине от само себе си. За съжаление този процес може да отнеме години, така че е много по-рационално да използвате йога техниките, за да се отървете от кармичните връзки и да пречистите сърдечната чакра.

Има много варианти за кармични взаимоотношения и тренировки. Често сменяме ролите от въплъщение в прераждане. Ако съпругът се е подигравал на жена си в един живот, в следващото въплъщение той може да страда от лоши отношения с жените или самият той да се роди жена, чийто съпруг прави същото с нея. Възможно ли е да спрете да играете такъв бумеранг? Единственият начин е да спрете злото върху себе си.

Първо, трябва да се опитате да не предприемате действията на хората за своя сметка и да не трупате негодувание. Отрицателните действия на човек могат да бъдат спрени, можете да прекъснете отношенията с него и ако в същото време в душата не се появят гняв и желание за отмъщение за обида, тогава кармичният бумеранг ще загуби своята сила.

Второ, трябва внимателно да се следите: ако вътре във вас има желание да се държите грозно с човек, положете всички усилия, за да избегнете това. В крайна сметка всичко, което причинявате на другите, ще трябва да изпитате себе си в бъдеще. Познаването на законите на кармата дава на човека мъдрост . Ако познаваме законите на кармата, тогава ясно разбираме, че не можем да дадем повече, отколкото някога сме получили, че любим човек не се е появил случайно в живота ни и действията му дори не се контролират от него, а от вашата обща карма. Следователно всички взаимни претенции и обвинения са безсмислени. Ако имате мъдрост, ще действате така, че кармичният ви дълг да бъде изплатен.

Възможно ли е да обменя карма с партньор?

От древни времена във всички култури и духовни движения се препоръчва да се внимава при избора на партньор и да се избягват неконтролирани сексуални отношения. Такива правила се спазваха не само с цел контрол на раждаемостта и поддържане на институцията на семейството, но и за запазване на физическото и психическото здраве на населението. Ако всичко е повече или по-малко ясно с физическия аспект – болест, непланирана бременност – тогава как тук участват психическото и психоенергийното ниво?

По време на сексуален контакт се осъществява най-силният обмен на енергия, който е възможен в обществото. Съзнанието на човек ще се промени, независимо дали той го иска или не, под влиянието на този, с когото влиза в близки отношения. Когато се появи нов партньор, внезапно могат да започнат да настъпват внезапни и драстични промени в живота, начина на мислене и средата. Понякога този процес се нарича обмен на карма, но това не е съвсем правилен термин. Кармата е резултат от индивидуалните действия на човек. Не можете да обменяте с някого или да поемете нечия карма. Кармата действа чрез определени механизми, те се наричат ​​самскари, модели или нагласи в ума на човек. Тъй като душата ни има опит с безброй прераждания, ние имаме много такива самскари. Подобно на семената, те спят в ума, чакайки подходящите условия, за да се събудят. Когато човек с подобни самскари се появи до нас, те резонират помежду си и започват да „никнат” в съзнанието. Подобно на магнит, който привлича железни стърготини към себе си, вибрациите на самскарите на партньора привличат подобни самскари в нашето съзнание. Партньорът не споделя с вас карма, той само събужда това, което вече е във вас. Само положителните тенденции не винаги се събуждат. Ако в съзнанието на партньора има много страх, гняв, похот, алчност, завист и т.н., то подобни качества могат да се проявят и във вашия вътрешен свят.

Появата на всеки нов партньор ще задвижва все повече и повече самскари във вашето съзнание. Изглежда, какво лошо има в това? Но не забравяйте, че в Кали-юга негативните тенденции преобладават в умовете на хората, следователно голям брой партньори неизбежно води до факта, че трябва да работите не само със собствения си негатив, но и с кармични „дарове“, донесени отвън .

Как да срещнем правилния кармичен партньор?

Малцина могат да се похвалят, че по пътя им е имало само красиви мъже и жени, отношенията с които бяха хармонични и напомняха приказка. Защо избираме грешни партньори, защо в нашата среда се появяват хора, които не са подходящи за нас? За да отговорим на този въпрос, си струва да си припомним един от основните закони на Вселената: подобното привлича подобно. Ако в съзнанието на човек има страдание, то само страданието може да го привлече; според този принцип на подобие хората се намират. Безполезно е да се фокусираме върху търсенето на кармична любов. По-добре е да насочите усилията си към промяна на вашата карма, а кармата се променя по единствения начин – чрез промяна в съзнанието. Само тези, които започват да работят със своето съзнание, получават възможността да преодолеят негативната карма, други възможности на този свят няма. Формите на работа със съзнанието могат да бъдат различни, една от най-старите такива системи е йога. Той трансформира не само човешкото тяло, но и неговата енергия и съзнание. Връзките също са йога, защото един от преводите на този термин от санскрит звучи като „връзка“. Само тази връзка става реална, контролирана и съзнателна, способна да доведе партньорите до истинска реализация.

Жречески Молитви за Създаване на Друга Реалност

Какво се случва при Смъртта Според Тибетските Учения

Какво  се случва с човешкото съзнание по време на Клинична Смърт?

Как Сатанистите използват Изкуството за влияние върху масите

Златисти или Сребристи Дизайнерски Рокли

10 Стайлинг Правила ,които всяка елегантна жена трябва да знае

Психология на Цветовете в Облеклото

Вашият Могъщ Помощник- Мистичният Оникс

10 неща,които елегантните жени никога не носят

Вашият перфектен подарък според зодията