5 основни SEO предимства за вашият бизнес

1
156
Добави коментар
soula909
soula909

Как SEO може да утрои печалбата на бизнеса ви?

Оптимизацията за търсачки е от съществено значение, ако искате да изградите дългосрочна ангажираност на потребителите на вашата марка, да разширите целевата си аудитория и да генерирате повече продажби. 

Нека разгледаме 5-те най-добри предимства които с оптимизация на сайтове можете да подобрите позициите на вашия бизнес в търсачките.

1. Създаване на доверие

Уебсайт, който се класира високо в страниците с резултати от търсачките (Google SERP), обикновено се счита за висококачествен и надежден от търсачките, което укрепва доверието към вашия бизнес. Отделете време за подобряването на уебсайта си и добавяне на ново и качествено съдържание, работете по увеличаване на скоростта на зареждане на уебсайта си и проучете внимателно онези ключови думи които докарват трафик, за да помогнете на бизнес сайта си да се класира още по-високо.

2. Маркетинга на съдържанието е началото

Оригиналното съдържание и оптимизация за google вървят ръка за ръка: създаването на полезно съдържание за вашите посетители, включително текст, изображения и видеоклипове, ще помогне на уебсайта ви да се класира по-високо в резултатите от търсенето. Но SEO може да помогне и на вашите усилия за маркетинг на съдържание.

Уверете се, че съдържанието ви е с високо качество и оптимизирано за ключовите думи, по които искате да се класирате, и тъй като търсачките ценят свежестта, трябва редовно да актуализирате съдържанието си.

3. Създайте конкурентно предимство

Вашите конкуренти вероятно също инвестират в SEO, което означава, че ако вие не го правите ще губите част от конкурентното предимство. Тези бизнеси които инвестират много в оптимизиране на сайтове си, често се нареждат пред конкуренцията в резултатите от търсачките и печелят по-голям пазарен дял. Като се има предвид, че резултатите на първата страница на търсенето в Google представляват над 90% от трафика, не можете да си позволите да не бъдете представени там, особено ако вашите конкуренти са. 

Започнете с идентифицирането на вашите конкуренти, анализирайте техните силни и слаби страни и изградете управлението на вашата онлайн репутация. След това се уверете, че сайтът ви зарежда бързо и е удобен за мобилни устройства, създайте възможно най-доброто съдържание и се съсредоточете върху предоставянето на най-доброто потребителско изживяване.

4. Как ще достигнете до повече хора?

Докато много маркетингови кампании се фокусират върху конкретна целева аудитория, SEO оптимизация на сайтове може да ви помогне да достигнете до всеки, който има намерение за покупка. Като насочвате по ключови думи, а не към демографски данни, както е с PPC или социална реклама, можете да се насочите към повече потенциални клиенти, които се интересуват да купят точно вашите стоки и услуги.

Създайте списък с ключови думи, по които искате да се класирате. След това разширете този списък, като използвате инструменти за изследване на ключови думи. И накрая, използвайте конкурентно проучване, за да прецизирате списъка си, като разберете вашите конкуренти, по какви ключови думи се класират и къде имат обратни връзки.

Използвайте тази информация, за да разработите по-добра SEO стратегия вместо да похарчите малко пари за една евтина SEO оптимизация която ще има краткосрочни резултати.

5. Изградете стратегия за локалните търсения

Заявките за местно търсене като „водопроводчик близо до мен“ стават все по-чести. И близо 80% от локалните търсения на мобилни устройства водят до реализации. Местните стратегии за SEO могат да ви помогнат да се насочите към тези често готови за закупуване търсещи. Първата стъпка към започване на работа с местни стратегии за SEO google оптимизация е да създадете акаунт в Google My Business. 

След това започнете да събирате отзиви от клиентите си. Оптимизирайте обявите си, като се уверите, че сте включили правилното име, адрес и телефонен номер. Освен това се уверете, че вашата обява е оптимизирана за гласово търсене, което означава писане на богато, завладяващо съдържание с разговорен тон, който отговаря на най-често срещаните въпроси и предлага решения на проблемите на търсещите.

Други стъпки включват внимателно избор на местни ключови думи и създаване на обяви в местни бизнес директории и новинарски сайтове.

Google оптимизация на сайтове

Оптимизацията на сайтове за google има отлични ползи за уебсайтовете и може да доведе до експоненциален растеж в дългосрочен план. Брандовете, които инвестират в SEO, могат да изградят доверие у своята аудитория, което е жизненоважен компонент от една дългосрочна стратегията за дигитален маркетинг която от средата на пътя почва да дава изключително добри резултати за бизнеса.

Изберете внимателно с коя SEO агенция искате да партнирате и започнете да работите още днес по поставените цели и задачи. След няколко месеца ще са налице и първите резултати.

Източник Medium