Ремонти и хидроизолация на балкони

1
152
Добави коментар
fire19
fire19

Не е нужно да разрушавате балкона си и да изградите нов ако има проблеми с него възникнали следствие на лоша хидроизолация.

Всичко обаче се преценява на място. Опитните майстори за ремонт на тераси са виждали какви ли не изпълнения, които са довели до преждевременното компрометиране на конструкциите. За всеки случай обаче се подхожда индивидуално и се търсят варианти, които ще помогнат за дългосрочно и дълготрайно решение.

Акцентът в тази статия ще падне върху хидроизолационните ремонти, защото нашите майстори имат много сериозен опит точно в този вид решения и изпълнения при най-различни тераси.

Чести ремонти на балкони и тераси

Най-често възникващите дефекти на балконите и терасите са причинени от разграждане на бетона, корозия на парапети и непокрита армировка. Много от това се случва именно заради липсва или заради лошо изпълнена хидроизолация. Разбира се има и много други причини, които обаче често изискват спешна намеса.

Майсторите ангажирани с ремонти на тераси и балкони много често се сблъскват със следните ситуации.

Реконструкции на съществуващи повърхности, ремонт на отлепени повърхности и отстраняване на неравности.

Изравняване на повърхността на терасата следствие на появили се неравности и нарушения в подовата част или при фасадните части. Укрепване или възстановяване на конструкции.

Усвояване на тераси и балкони – изпълнения на сложни процедури свързани с превръщането на терасата в по-функционално пространство.

Защита от корозия, от влага и увеличаване на покритието на бетонната армировка.

Защита от замръзване и проблеми следствие на размразяване. Постигане на  висока механична и химическа устойчивост.

Ремонти с хидроизолация на тераси

Съвременните решения за хидроизолация предлагат продукти за решения за бетонови конструкции след ремонт, така че не се допуснат проблеми за много дълго напред.

Например при нарушена течна хидроизолация на широка открита тераса или плосък покрив, лесно може да се направи ремонт с течна хидроизолация. Това обаче е само предположение. Всяка инсталация или всеки ремонт се прави след оглед на самото пространство и с анализ на самия обект. 

Ако терасата е прекалено компрометирана, се търси решение и от други специалисти. Тогава хидроизолацията ще е само част от всички дейности, които ще трябва да се извършат. 

Има ремонти, които изискват разрушаване на старата хидроизолация, за да се направи изцяло нова. Тя ще трябва да пази терасата много по-ефективно. Този вид ремонт обаче изисква много майсторство в изпълнението, така че да не се разруши основната структура.   

Ремонт на балкон цени

Цената на ремонт на балкона е различна според, това, което ще трябва да се прави като дейност. Ако един покрив може да се сметне като цена на метър квадрат за дадена дейност, то на терасата нещата са по-сложни. Да терасите и балконите имат определена квадратура, но там ремонтните дейности са по-често спасителни или са конкретни. Едно усвояване на тераса ще има една цена, хидроизолация друга, ремонт на основите и връзките трета. Всичко е различно и изисква оглед на място.