Какво трябва да знаете за хидроизолацията

1
186
Добави коментар
fire19
fire19

На хартия постигането на пълна хидроизолирана структура изглежда като лесна работа за постигане.

Всъщност затова много предприемачи сами правят хидроизолацията, но тя е различна за различните обекти. Едно е да се прави хидроизолация на битова сграда, друго е да се прави хидроизолация на мост или на тунел. 

Като професионалисти, ние препоръчване хидроизолацията да се прави само от опитни експерти с много голям опит в изпълнението на хидроизолационни инсталации. В тази статия ще разгледаме четирите основни принципа използвани за осигуряване за защита на конструкциите. Всички хидроизолационни продукти се произвеждат на базата на един от следващите принципи.

4 основни принципа на хидроизолацията 

Дренаж – инсталацията осигурява средство за отстраняване на попадналата вода върху обекта. Понякога самата система е базирана на дренажен принцип и тогава продуктите за хидроизолация са много по-различни.

Изсъхване – тази инсталация позволява да се отстрани влагата от обекта, така че тя да не навлиза навътре в системата. Този вид хидроизолационни системи са толкова добри, че не позволяват проникване на водата в основата на конструкциите.

Издръжливост – осигуряване на материали с подходяща издръжливост и гаранция от производителя. Това е задължително защото хидроизолацията се прави да издържа с години напред и продуктите трябва да са сигурни и да имат много голям срок на годност. От съществено значение е, самите продукти да са ползвани според описанието на производителя и да са поставени максимално добре от майсторите на обекта. 

Проучване – клиентите трябва да имат възможно най-много информация и най-добрите решения за решаване на проблемите с хидроизолацията, преди да решат да извършат каквато и да е хидроизолационна работа или преди да купят какъвто и да е хидроизолационен продукт. Отново нещата тук трябва да се опират до мнението на професионалисти, които биха дали най-добрите решения и предложения за всеки конкретен обект. 

Какво още трябва да знаете за хидроизолацията

За съжаление, на повечето строителни обекти, целта за водонепропускливост на конструкциите често е в пъти по-трудна за постигане в действителност. Вярно е, че очертаните принципи, които изброихме са водещи за хидроизолационните услуги, редом с тях обаче има много допълнителни препоръки, които само надраскват повърхността на хидроизолационния дизайн и проблемите с производителността. За цялостен и гарантиран хидроизолационен дизайн и изпълнение, препоръчваме да се свържете с нас.

Ключова е самата поддръжка. Винаги източвайте водата от повърхностите и избягвайте изтичането на повърхността. Това намалява или елиминира натоварванията от влага върху конструкцията. Когато се позволи на водата да се стича надолу по повърхността, това увеличава вероятността тя да намери път за инфилтрация, като например дефектна строителна фуга или дори структурна пукнатина.

Винаги подсигурявайте хидроизолационни елементи, които предотвратяват инфилтрацията или просмукването на вода. Често срещан сценарий е когато се прави някаква друга инсталация за оборудване на покриви и електрически проводници да не се отчита един факт. Повечетето техници, не оправят дупките, които пробиват върху покривната плоча и кабелите, които се спускат в сградата или къщата. Такива детайли често позволяват проникване на вода през болтовете и кабелите, причинявайки сериозни течове.

Простотата е предпоставка за надеждност. Изчистените, прости и елегантни повърхностни често позволяват най-издръжливите и ефективни хидроизолационни решения. Ограничете включването на детайли от дизайна, които са трудни за успешно изпълнение на хидроизолация при тях.