Монолитно Строителство: от груб строеж до ключ

1
216
Добави коментар
kracimira
kracimira

Монолитното строителство има широко приложение не само в България, но и навсякъде по света. Според МД-90 ЕООД при монолитното строителство един от основните и най-скъпи етапи е нулевият цикъл, поради по-големите количества изкопни работи и укрепване на терена по проект. При монолитното строителство се използват материали, които са доказали своята устойчивост и здравина. Това е особено важно при сгради, които са с по-голяма обща застроена площ. Този начин осигурява висок комфорт и дълъг живот на сградата.

Все повече в нашето съвремие се използва стоманобетон като основна конструкция, а колоните, кофражът, плочите се изграждат впоследствие на място, както и преградните стени, които се строят предимно с тухли. Това е още един начин за съкращаване на процеса на груб строеж. Използват се кофражни конструкции, с които се изгражда основната фигура на сградата, а зидовете се изграждат самостоятелно впоследствие като допълнителен етап. Технологичният етап на строителство изисква своето време, но се отплаща със сравнително евтина поддръжка и дълга експлоатация във времето на сградата. При крайния етап от завършване на сградата се използват топло и хидроизолации, нови мазилки, които удължават живота на сградата. Затова те си остават един сигурен начин на строителство, което има висока възвращаемост във времето и са с доказан ефект за своето съществуване и използване и до днес.

„Нашия дом е нашата крепост“

Приятно да знаем, че ние и нашите близки сме на място, което е защитено от повечето природни бедствия или явления, предизвикани от човешка дейност. Затова българинът предпочита в повечето случаи традиционното монолитно строителство на къщи. При това строителство се използват вече и много нови технологии, което го превръща не само в конкурентно способно, но и запазва своите водещи позиции в строителството на еднофамилни и двуфамилни модулни къщи и сгради.

Строителство на Нови Монолитни Къщи: Предимства

Масивни и здрави конструкции, които издържат на земетресения от висок клас, особено подходящи за райони с висока сеизмичност.
Предимство е и при строителство на по-големи застроени площи /РЗП/.
Здравина и икономичност на материалите
Защита от влага, мухъл, гризачи и т.н.
Висока устойчивост на шумоизолации.
Икономична поддръжка във времето при качество на изпълнение. Нейната гаранция се измерва не с години, а дори с векове, т.е. тя може да остане и за вашите поколения след вас.
Монолитната сграда е устойчива на топлоизолации, т.е. отнема по-малко енергия за отопление или обратното за охлаждане. Осъществява висока енергийна ефективност.

Всички тези предимства са достатъчни за тяхното предпочитание пред модулното строителство. Грубият Строеж си остава предпочитан начин на строителство в дългосрочен план не само у нас, но и навсякъде по света. Неговите предимства са повече от неговите недостатъци и това е доказано с множество факти. Но все пак Вие решавате какво да изберете, когато решите да строите къщата на вашите мечти или дома, който искате да имате.

Надяваме се от фирма МД-90 ЕООД да сме допринесли в положителен аспект при взимането на Вашето решение за типа еднофамилна или двуфамилна къща, която ще си построите.