Видове комбинирани подови настилки

1
131
Добави коментар
fire19
fire19

Темата за подови настилки е много актуална, защото на пазара има доста различни видове и не е лесна задача да решите кой е най-добрият за вашия проект и нужди. Днес можете да изберете подови настилки от винил за домашната среда, за заведения и ресторанти, изкуствена трева за дворното пространство, керамични и гранитогресни плочки за пода в банята, каучукови настилки за спортни площадки и т.н.

Няма как в един текст да обхванем всички видове, но вместо това ще наблегнем на някои особености на новите технологии, които променят пазара като го зареждат с нови комбинирани продукти в смисъла на материалите използвани за тяхното производство.

Например традиционните винилови настилки са невероятно популярен избор от много години. Но тъй като търсенето на различен тип подови настилки нараства и потребителите започнаха да имат по-големи изисквания към продуктите на пазара, това означава, че непрекъснато се добавят нови продукти с усъвършенствани технологии.

Една от тези нови категории винилови подови настилки, която е на пазара. пазар и се възползва от тези по-нови технологии е WPC винил. Но този винил не е единствен, тъй като SPC също излезе на арената. Тук разглеждаме и сравняваме ядрата на различните видове винил, които се предлагат.

WPC подови настилки

Когато става въпрос за винилови подови настилки, WPC, което означава дървесно-пластмасов композит, е проектирана винилова дъска, която ви дава опция за луксозна подова настилка за вашия дом. Това е сравнително нов продукт на пазара и се възползва от своята технологично напреднала конструкция. Повечето опции за WPC винил са по-дебели, с дебелина от 5 мм до 8 мм. WPC подовите настилки се възползват от дървена сърцевина, която я прави по-мека под краката на стъпващите отгоре.

Допълнителен амортизиращ ефект се предлага от използването на пенообразувател, който също се използва в сърцевината. Тази настилка е устойчива на вдлъбнатини, но не е толкова устойчива, колкото другите на пазара.

PVC винилови настилки

PVC винилът има ядро, което се състои от няколко отделни елемента. Това са подложка, винилова пяна, които се покриват със защитен слой. В случай на текстурирани винилови дъски често се прилага инхибитор. PVC виниловите настилки са най-тънките винилови настилки с дебелина само 4 мм или по-малко. Тази тънкост му придава повече гъвкавост; но също изисква подът под тях да е идеално гладък. Това е много мек и гъвкав винил поради своята конструкция, така че е много по-податлив на вдлъбнатини.

SPC винилови подови настилки

SPC е най-ново поколение технологии, което съчетава красотата на дървото със здравината на камъка. SPC подовата настилка, което означава Stone Plastic Composite, е луксозна опция за подови настилки, която използва смес от варовик и стабилизатори в основата си, за да осигури ядро, което е много издръжливо , стабилно и трудно се движи.

Поради високата си стабилност и здравина SPC (понякога наричан Rigid core) е идеално подходящ за използване в зони с по-висок трафик, като търговски имоти, където се изисква по-тежка настилка, както и зони с екстремни условия. Например, докато нормалното LVT няма да е подходящо за всички видове подово отопление, SPC подовече преодоляват тази пречка. Каменната сърцевина на SPC го прави по-приспособим към драстични температурни колебания, а също така е по-малко податлив на движение.

Избор на подова настилка

Сега когато знаете малко повече за опциите, които са ви отворени, ще можете да направите по-информиран избор кой тип подовата настилка е точно за вас. Ние предлагаме цяла категория с подови настилки, така че да разгледате много опции. Всеки продукт е описан детайлно, посочени са снимки на моделите и техните най-важни характеристики.