Защо виниловата настилка е толкова популярнаю

1
109
Добави коментар
fire19
fire19

В този текст подходихме малко по-нестандартно, като събрахме предимствата и недостатъците на виниловата настилка не от специалистите, а от това, което имат като опит самите потребители.

Преди обаче да прочетете за винилови настилки мнения от клиенти, нека да си припомним основните им качества, които ги правят толкова популярни. 

Винилът е най-популярната форма на устойчива подова настилка ( обща категория, която включва също линолеум, корк и други), защото е с ниска поддръжка, водоустойчива е, рентабилна и дълготрайна. Продуктът също така има перфектния баланс от технически качества, така че когато ходите по него имате това търсено удобно усещане под краката. И благодарение на последните технологични постижения, днешният винил се предлага в широка гама от висококачествени, красиви покрития.

Но виниловите подови настилки имат своите недостатъци. Така че, независимо дали обмисляте да инсталирате винил или се чудите какво е необходимо, за да премахнете съществуващ винилов под, прочетете нататък един микс от мнения на клиенти за виниловите настилки.

Докато някога винилът се предлагаше само в големи, тромави листове, днешните ролкови модели, винилови плочки и планки са много по-лесни за поставяне без рязане или ползване на чукове, и опасни инструменти.  Клиентите изказват задоволството си от това, че повечето марки сега предлагат „самозалепващ“ винил – просто подложката се отстранява и с натискане на място върху правилно подготвен под, винилът се инсталира.

Бележка: ако не се чувствате уверени, недейте да инсталирате виниловата настилка сами, защото това е материя, която изисква точно и преценено поставяне, така че да получите този перфектен естетически и функционален резултат, който търсите.

Сред най-силно открояващите се мнения в положителна посока е видът, който осигуряват виниловите настилки. Домакините често казват, че гостите, които идват в дома им не могат да различат пвц пода от естествения паркет например. Или пък не различават каменния ефект в настилката от предполагаемата истинска такава. Тази съвършена визия се дължи на новите технологии, с които несъмнено е свързана тази популярност на виниловите настилки.

От какво се оплакват обаче клиентите?

Едно от най-често срещаните оплаквания е свързано с липсата на начална консултация от страна на потребителите, които не са избрали правилния модел за конкретното помещение. Това често води до желание винилът да се острани и ако той е от тези видове, които се премахват по-трудно, тогава има разходи и грижа за самото премахване. 

Както за всеки друг битов продукт, за виниловите настилки има много положителни мнения, но има и оплаквания от страна на клиентите. За да сте от първите, просто трябва да направите предварителна консултация, да прецените кой е правилният под за вашето интериорно пространство и да направите информиран избор.