Наистина ли носенето на златни бижута помага за здравето?

2
163
Добави коментар
aganbox
aganbox

Наистина ли носенето на златни бижута помага за здравето?

Знаехте ли, че освен красивите бижута и украшения, които извайва златото,  благородният метал има много други приложения, за които не сме и предполагали? От древни времена се смята, че третият най-скъп метал в света днес носи златни ползи за здравето, които си струва да разгледаме.

И в следващите абзаци ще направим именно това! Ако намирате темата за лечебните свойства на златото интересна и интригуваща, останете до края.

Засилва имунитета

На първо място поставяме една от най-актуалните теми напоследък, а именно имунитетът и ролята му в нашия живот. Анализирайки ситуациите от изминалите почти две години си припомняме, че имунитетът е ключов фактор за здравето и физическото ни състояние.

Златото, от своя страна, помага за подсилването на имунитета, като ни прави резистентни към грип, вируси и инфекции.

Лекува кожата

Акне, бръчки, кожни инфекции, разширени пори – мислим, че почти всяка дама е преминала или ще се сблъска с някой от тези неприятни проблеми. Не се учудвайте обаче, когато ви споделим, че златото може да бъде вашият помощник в борбата срещу тях!

Неслучайно изключително много компании на пазара за козметика използват злато в своите продукти. Дерматолозите също препоръчват благородния метал, който обещава стягане и подобряване на кожата. Подходящ аксесоар са различни видове златни обеци, които винаги са в близост до кожата на лицето и шията. Някои дами пък предпочитат нежни златни колиета, което според нас би могло да даде същия ефект.

Понижава стреса и безпокойството

Стресът е един от главните проблеми днес, който засяга прекалено голям брой хора от всяка възраст. Тествано и доказано е, че златото (подобно на полускъпоценните камъни) повишава увереността и подпомага уменията за адаптация и психическа гъвкавост.

Много хора препоръчват носенето на златни верижки и различни видове златни медальони в ежедневието си с цел регулиране на стреса и повишаване на енергията. Освен това, златото лекува и нервната система, която е пряко свързана с процесите, описани по-горе.

Редуцира температурата

Едно от най-неприятните неща, които можем да изпитаме, е високата температура. Била тя причинена от грип, менопауза, нерви или друг здравословен проблем, горещите вълни могат да бъдат естествено “отпратени” от различни златни бижута, като техният вид няма особено значение.

Помага при артрит

Една от многобройните ползи на добре познатото ни злато е способността му да помага на хората, страдащи от артрит. Тези от вас, които са запознати, могат да потвърдят, че състоянието може да бъде наистина сериозно.

Домашната “терапия” със златни пръстени значително подобрява функцията на ставите на пръстите, а обикновените златни гривни помагат на китките. Златото, разбира се, не може да бъде заместител на лечението, предписано от лекар. Повтаряме, че бижутата единствено смекчават симптомите, но нямат силата да излекуват напълно болестта.

Освен за красота и естетика, красивите висулки, пръстени и златни верижки, които виждаме навсякъде, могат да ни бъдат от голяма помощ, стане ли въпрос за нашето здравословно състояние. Златото има свойството да действа положително както психически, така и физически на човешкия организъм.

Мястото, на което можете да намерите истински качествено злато, е magazinigranat.com. В сайта ще откриете категории с голям избор от бижута, подходящи за всеки вкус и предпочитания.

За статията:

Заглавие:

Наистина ли носенето на златни бижута помага за здравето?

Описание:

Знаехте ли, че освен красивите бижута и украшения, които извайва златото,  благородният метал има много други приложения, за които не сме и предполагали?

Автор:

Венцислава Христова

Издател:

RozovaDolina.Net

Лого: