Интересни факти за рекламата и ползата от рекламните материали

2
134
Добави коментар
aganbox
aganbox

Рекламата заема важна част от стратегията за развитие на всяка една компания в световен мащаб. Тя може да бъде реализирана в различни измерения – от аудио-визуални медийни продукти, през външна реклама (билбордове, дисплеи и други), до разпространение на различни видове рекламни материали.

Сувенирната реклама, както е по-известна дейността по разпространение на рекламни сувенири между бизнеса, клиенти и служители, е една от най-предпочитаните опции за промоционални активности. Може да бъде определена като сравнително достъпна от ценова гледна точка и особено полезна за всеки бранд.

Редица маркетингови компании провеждат проучвания за ефективността на различните рекламни активности. Тук разглеждаме няколко интересни факти за сувенирната реклама. Запознавайки се с тях и свързаните с тях ползи, следващият път, когато се обръщате към рекламна агенция за съдействие, ще се замислите на какъв тип рекламни артикули да се спрете.

Близо 90% от получателите на промоционални продукти си спомнят рекламодателя

Актът на взаимодействие, основан на подаряването, съответно получаването на даден продукт напълно безплатно, предизвиква положителна емоция у получателя. В случай че подареният артикул може да влезе в употреба, то този ефект значително се засилва. С други думи, разпространяваните промоционални материали, дори и брандирани с лого на дадена компания, са в състояние да представят ефективно дадения бранд.

За разлика от познатите ни традиционни  реклами, тук моментът на досада е минимален или дори липсва. Промоционалните материали рекламират бизнеса по ненатрапчив за потребителя и околните начин. По тази причина данните на редица маркетинг агенции са категорични – близо 90% от получателите на рекламни материали си спомнят компанията, която им ги е предоставила.

Рекламните сувенири са най-ефективната форма на реклама

Това не е наше твърдение, а официално становище на Международна асоциация за промоционални продукти. Предметната реклама има ключово предимство пред останалите форми на рекламиране. То се основава на факта, че полученият продукт, бил той химикалка, флашка, тефтер, календар, чаша, ключодържател или каквото и да е друго, ангажира сетивата на потребителя.

За разлика от традиционните рекламни форми, при които реакцията на клиента (получателят ѝ) е по-скоро пасивна, тук имаме физическо взаимодействие. То гарантира по-голяма ефективност, основавана на физическата и емоционална връзка между бизнеса и клиента.

Промоционалните артикули работят, в случай че се доверите на правилния партньор

Промоционалните артикули могат да бъдат особено успешен подход за бизнеса, но преди всичко следва да бъде избран правилният партньор. Можете да бъдете сигурни, че фирменото ви лого ще достигне до значителен процент потенциални клиенти, в случай че заложите на разпространението на рекламни артикули.

74% от потребителите, посетили търговско изложение или друг тип бизнес събитие, си тръгват положително настроени спрямо компанията, подарила им промоционален продукт. Това сочат данните от скорошно проучване на Международната асоциация за промоционални продукти.

Близо 85% от потребителите обичат да получават брандирани продукти, които са стилни и функционални. Това има ключово значение и за формирането на положителна нагласа спрямо бранда.

За постигането на тези цели обаче важно значение има изборът на рекламна агенция, която да се погрижи за осигуряването на набора от сувенири, както и брандирането им по индивидуален дизайн.Number One Advertising (N1Adv) е рекламна агенция в София, която може да ви предложи достъп до широк асортимент от промоционални артикули, селектирани в различни категории и опции за брандиране.