Тениски на едро – как да планираме и организираме поръчката им?

2
142
Добави коментар
aganbox
aganbox

Покупката на тениски на едро може да бъде изключително изгодна инвестиция за всеки един бранд и организация, т.е. на всеки клиент, който търси публичност. Тениската е бюджетен, но особено ефективен рекламен материал, на които продължават да се доверяват хиляди в световен мащаб.

Когато се налага да планират и организират поръчката си за брандирани тениски, много клиенти изпитват затруднения. По този повод тук обръщаме внимание именно на този важен въпрос.

Как да определим какви размери тениски да поръчаме?

Броят и размерите са двата аспекта на този тип рекламни артикули, които е важно да бъдат определени при планиране на бъдещи рекламни активности. Клиентите, имащи нужда от тениски на едро, често правят грешката да поръчат еднакъв брой артикули от всеки размер. Това не е добра практика по две причини:

– Съществува голяма вероятност една част от тениските ви да останат на склад и да не могат да бъдат използвани. Това важи най-вече за тениски, които промотират конкретно събитие, провеждащо се точно определен период;

– Някой от таргет групата ви може да остане без тениска, ако неговият размер е свършил.

 

Преди да направите поръчка на тениски за рекламна кампания или събитие е важно да съобразите следните неща:

– Размерите на различните производители на тениски могат да се различават, затова се запознайте предварително с техните характеристики;

– При поръчката на рекламни тениски на едро ви препоръчваме да се придържате към следните усреднени стойности, съотнасяйки ги към общия брой необходими тениски:

XS – 1%;

S – 10%;

M – 20%;

L – 30%;

XL – 25%;

XXL – 12%;

XXXL – 2%;

 

Като представител на бизнес или организация, със сигурност имате някаква представа каква е целевата ви група (конкретните нейните пол и възраст) – съобразете ги преди поръчката на рекламни тениски.

Как да определим какъв брой тениски да поръчаме?

Нуждата от рекламни тениски може да възникне по много и различни поводи – като тематично облекло за персонала, спортно събитие, дейности по различни проекти, масови рекламни кампании и други.

Преди да предприемете поръчка, определете до какъв брой хора трябва да достигнете. Ако става въпрос за вашите служители, би било много лесно, трудност обаче възниква, когато трябва да се направи поръчка на тениски за неопределена група хора (най-често по време на масови рекламни кампании). В този случай е добре да се обърнете към данните за вашата целева аудитория.

Цифрите са добра отправна точка, но не по малко важно е да се доверите на собственото ви познание за аудиторията, преди поръчка на определени количества и размери. Добра практика би била да се презастраховате с допълнителни бройки за размерите с най-висок процент търсене (съобразно данните за размери по-горе).

Както при поръчката на рекламни сувенири, така и при тази на рекламни тениски, важно е да планирате и заявите изработката им по-рано. Това ще рече, че ако става въпрос за големи количества рекламни тениски, стартирането на производството им следва да започне поне месец преди датата, на която са ви нужни. Свържете се с рекламната агенция, която ще извърши тази услуга, за да получите конкретна информация колко време ще ѝ е необходимо, за да се справи с тази задача.