Какво е SEO одит и защо е важен

1
123
Добави коментар
fire19
fire19

SEO одитът е процесът на анализиране на това колко добре вашият сайт се справя с уеб присъствие си и доколко могат да се идентифицират проблеми, които пречат за най-доброто му представяне. Направата на SEO одит на нов сайт или на работещ такъв е първата стъпка към създаването на план за изпълнение, който ще има измерими резултати в обозрим срок.

Какво разкрива един SEO одит?
SEO

Одитът е стандартна процедура, която трябва да се извършва редовно – по същество това е „здравна проверка“ на вашия уебсайт. Целта на одита е да идентифицира възможно най-много основни проблеми, засягащи ефективността на органичното търсене. SEO одитът би трябвало да разкрие: технически проблеми с SEO, проблеми със структурата на уебсайта; може да идентифицира потенциални проблеми; може да анализира пропуски в съдържанието на сайта; също така потенциални On-site проблеми или Off-site такива.

Обратно, SEO одитът може да покаже липсата на проблеми в повечето горещи точки от функционирането на сайта и неговото представяне в търсачките. Ето защо редовността ще ви помогне да следите представянето според променливите на пазара.

Основни изисквания за качествен SEO одит

На първо място, одитът трябва да бъде изчерпателен. Той трябва да обхваща както структурни, така и съдържателни компоненти, които влияят върху видимостта ви за SEO. Той трябва да предоставя „обща картина“ на това, което се случва във вашето текущо състояние. Всички липсващи части могат да доведат до ненужни или неправилни препоръки.

Вашият одит трябва да е лесен за разбиране. Като собственик на бизнес трябва да можете да свържете точките за това как проблемите със SEO влияят на вашите онлайн приоритети, цели или приходи. Всички и всички препоръки трябва ясно да се издигат до общите ви бизнес цели.

И накрая, вашите препоръки за SEO одит трябва да са приложими. Трябва да има ясен път към завършването; приоритизирани с прогнозно въздействие и усилия, свързани с всяка препоръка. Резултатът от всеки SEO одит трябва точно да предава лесна за следване карта за промени.

SEO

Вашият уебсайт е събирателната точка на вашето онлайн присъствие – така че е важно да правите редовни проверки, за да сте сигурни, че всичко е наред. Също така е важно да се отбележи, че вашият уебсайт е жива цифрова собственост, обикновено не е в застой за дълги периоди от време. През дадена година съдържанието се добавя и/или премахва от вашия сайт. Поради тази причина одитите трябва да се извършват редовно. Препоръчваме уебсайтовете да бъдат одитирани поне веднъж годишно. Това позволява на вашите екипи да коригират критични проблеми, когато възникнат.

Противопоказания при извършване на SEO одит

SEO одит не трябва да се бърза. Просто отнема време, за да се разкрият основните причини за проблемите, засягащи вашето онлайн здраве. В зависимост от размера на вашия сайт, завършването на правилния одит може да отнеме от 2 до 6 седмици. Изисква се надлежна проверка, когато правите големи промени във всеки уебсайт, а SEO специалист трябва да извърши задълбочено разследване, за да направи точни и въздействащи препоръки.

SEO одитът не трябва да бъде еднакъв за различните клиенти/ Въпреки че някои технически елементи са необходими за всички уебсайтове, в началото на SEO одита трябва да се извърши ситуационен анализ, за да се усъвършенстват областите на фокус за конкретния сайт.