Грешки пречещи на успеха на вашия бизнес онлайн

1
127
Добави коментар
fire19
fire19

Присъствието на даден бизнес онлайн стана задължително условие за успех, заради развитието на технологиите през последните години и наложените ограничения във връзка с пандемията. Тук обаче идва и проблемът за почти всяка фирма – създаването на подходящ дизайн за сайта им, който едновременно да бъде привлекателен и да й помага да печели пари.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Все още е често срещана грешка за компаниите да се съсредоточат върху дизайн, който изглежда добре, а не такъв, който увеличава максимално техните проценти на реализация.

Тези грешки са фини, но нанасят много щети. Те затрудняват клиентите да купуват, като им създават излишни проблеми, което ги отблъсква. Ако искате да увеличите количеството трафик, потенциални клиенти и продажби, които вашият сайт получава, ще искате да избегнете същите грешки като вашите конкуренти. Преди това обаче нека видим кои са някои от най-често срещаните сред тях:

–          Липса на адаптивен дизайн на сайта.

Адаптивният дизайн, известен още като риспонсив, е една от най-важните функции. Причината е, че той прави  прави сайта ви достъпен за всички потребители, независимо от устройството, което използват – компютър, таблет или смартфон. Това помага на клиентите ви да намерят по-лесно нужната информация и прави по-приятно изживяването им онлайн.

–          Бавно зареждане.

Удобството и комфорта на потребителите трябва да е едно от основните неща, по които да се водите, когато правите дизайна на сайта ви. Вашата цел е да ги задържите максимално дълг време на страницата ви и да ги накарате да взаимодействат с вас, като например да поръчат продукт, който предлагате. Това обаче няма как да стане, ако сайтът ви зарежда бавно, затова е важно незабавно да подобрите скоростта му, като го оптимизирате.

–          Използване на неясен шрифт.

Шрифтовете, които са неясни и трудни за четене, намаляват лекотата, с която потребителите използват сайта ви. Те предпочитат да виждат съдържание, което е лесно за възприемане, а не да полагат усилия, за да разберат нормален текст. Разбираемо е да търсите различен и по-нестандартен дизайн на сайта ви в сравнение с тези на вашите конкуренти, но внимавайте да не си направите лоша услуга. Също така не трябва да използвате комбинация от прекалено много шрифтове, защото това ще разсейва хората, които влизат в сайта ви.

Лаптоп
–          Съдържанието не е фокусирано върху потребителите.

Неопитните търговци се фокусират върху създаването на съдържание, което е насочено към техния бизнес и колко страхотни са те. Това съдържание игнорира желанията, целите, страховете, разочарованията и проблемите на посетителите. Това намалява доверието и затруднява превръщането на посетителите в клиенти. Опитайте се да им покажете защо това, което предлагате, би улеснило живота им в някакъв аспект.

–          Граматични и правописни грешки.

Може да ви звучи несериозно, но наистина им търговци, чиито сайтове са пълни с граматически, правописни, пунктуационни или други грешки. Колкото и качествени да са продуктите и услугите, които те предлагат, неграмотно написаното съдържание ще отблъсне потребителите.

–          Липса на търсачка.

Колкото и добре да е направен дизайна на сайта ви, понякога потребителите нямат време и искат бързо да намерят това, което искат. Понякога обаче представителите на бизнеса забравят да сложат търсачка в сайта си, което е голяма грешка и би накарало посетителите да потърсят на друго място.

Разбира се, това не е изчерпателен списък на всички грешки, но е чудесна отправна точка, ако искате да създадете печеливш бизнес онлайн. Дизайнът на сайтове не е ракетна наука, но изисква работа.

Онлайн