Почивка на остров Корфу с автобус (6 нощувки)

1
135
Добави коментар
ivangeorgiev2014
ivangeorgiev2014

1 ден – София – Благоевград – Сандански – Кулата – Игуменица – остров Корфу 
От София в 4.30 ч. от ул. Оборище ( в участъка между пл. Ал. Невски и бул. Васил Левски)
Дупница – 5.30 ч от бензиностанция Петрол на изхода на града към Кюстендил.
по маршрут: Кулата – Солун- Козани – Гравена – Иоанина – Игуменица.
Пристигане и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка. 

2 ден – остров Корфу 
Закуска. Свободно време или по желание включване в Панорамна обиколка на гр. Корфу –  Двореца Ахилион 
Около 9.30 ч .Обиколката на града започва от най – големия площад Еспланада – сърцето на града. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, копие на Парижката улица Риволи, Старата Крепост, портата Свети Георги, църквата Свети Спиридон, закрилник на острова. Свободно време за разходка из най – стария квартал Кампиело.

За тези които ще се включват в „Калипсо стар” /от 12.30 ч. / ви предлага екзотично  пътуване със специално конструирано корабче, чието прозрачно дъно ви позволява да изследвате и да се насладите на вълнуващия и завладяващ свят на морското дъно. С голямото си разнообразие и красота, подводния свят ще ви удиви.  

Продължаваме към  Двореца Ахилион /XIX в./ – място на разкоша и легендата, построен от Императрица Елизабет, известна като Сиси. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

3 ден – остров Корфу 
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или включване в Круиз до Паксос, Антипаксос и Сините пещери. Тръгвайки от пристанището на Корфу и продължавайки на юг до скалистите брегове на остров Паксос, лодката навлиза в зашеметяващите морски пещери. След тяхното разглеждане се отправяме към перфектно оформения бряг на остров Антипаксос, с чийто пясъчни плажове и кристални води, се сравнява с Карибите. Спираме за почивка за плаж и плуване, след което се връщаме към Паксос, като там си правим разходка из тесните криволичещи улички или сядаме да обядваме в някоя таверна. Връщане в хотела. Вечеря 

4 ден – Палеокстрица и Сидари 
Закуска. Свободно време или по желание включване в екскурзия до Палеокастрица – един от най-известните курорти на острова, разположен на северозападното крайбрежие. Посещение на манастира Палеокастрица, посветен на Богородица, която според легендата с чудо спасила светата обител, вкаменявайки нападателите – пирати и техните кораби. Свободно време за разходка из околността или разходка с лодка до пещерите в Палеокастрица, най-известната от които е Синьото око. Продължаваме за Сидари – считано за едно от най – пленителните места на острова, известно със своите пясъчни плажове и уникално със своя пясъчен канал образуван от морските води “ Канала на любовта“. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден – остров Корфу 
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка. 

6 ден – Круиз до Сивота и Синята Лагуна 
Закуска. Свободно време по желание включване в целодневен круиз до Круиз до Сивота – Синята Лагуна – Континентална Гърция и Синята пещера / целодневна с възможност за плаж/. Историческата морска пещера Papanikolis . По време на втората война гръцките военноморски бойни кораби се укрили под фара, който се намира в близост. Продължаваме към  синята лагуна , където е сниман и филма със същото име .  Следва  едночасова спирка , където можете да се  гмуркате или просто  да плувате в екзотичните сини води на лагуната. Разходката продължава  из между множество малки острови. Преди много години гърците са  водили военноморски битки,  за да защитят своите острови , много от плавателните съдове  и техните мощи остават на дъното на морето. Спираме  на приказния плаж на Свети Параскев: шнорхели  и маски ще бъдат предоставени за тези, които искат да опознаят  морското дъно на този  магически остров. След обяд ще имате около един час  възможност за разходка и кафе в красивият град Сивота –  старинно, живописно рибарско селище с много магазини. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

7 ден – остров Корфу – България 
Закуска. Отпътуване за България около 09.00 ч./ ферибот 10.15 ч / Пристигане в България около 21 – 22.00 ч. 

• Транспорт с лицензиран автобус;
• 6 нощувки със закуски и вечери
• Водач по време на пътуването,  обслужване по време на пътуването и престоя. 
• Mедицинска застраховка с покритие 5 000 евро на ЗК Уника или Евроинс за лица до 65 г.;
• Фериботни билети и магистрални такси 

такса престой“ за хотел 3* – 1.5 евро на стая на ден; 4 * – 3.00 евро на стая на ден
Обзорна Екскурзия на Корфу  с включена входна такса за двореца Ахилио – 40 лева
Корабчето “Калипсо стар” – възрастен – 30 лева; дете до 12 г. – 22 лева
Eкскурзия до Палеокастрица  и Сидари  – 40 лева
Разходка с лодка в Палеокастрица – 20 лева 
Круиз до Сивота – Синята Лагуна и Синята пещера – цена: 70 лева /50 лева за дете до 12 г  (с включен трансфер и обяд/  
Круиз до Паксос и Антипаксос – цена: 70 лева /50 лева за дете до 12 г
Застраховка „Отмяна на пътуване“