Какви цветя да подарим, когато сме поканени на рожден ден?

1
152
Добави коментар
aganbox
aganbox

Макар че цветя могат да се подаряват и без повод, има празници и значими дати в живота на човек, при които цветята допринасят за още по-вълнуваща атмосфера и приятни емоции. Това са например рожден и имен ден, сватба, юбилей и др.

Рожденият ден обаче е празникът, на който по традиция се подаряват цветя, за да изразим още по-силно своето топло отношение. Обикновено те придружават основния подарък, но е важно да ги има, защото с цветя за рожден ден изненадата става още по-пълна.

Цветята са от типа подаръци, които не оставят никого безразличен. Те винаги показват истинското ни отношение към човека, на когото ги поднасяме. И макар че всички цветя са красиви, с добре подбраните можем красноречиво да заявим нашето уважение и любов.

Кои са най-подходящите цветя за рожден ден?

Избирайки хубави цветя за рожден ден обаче, трябва да се съобразите с човека, на когото ще ги подарите. Цветя за рожден ден на жена обаче се избират по-трудно. Прието е да се поднася букет от три цветя, но може да бъде и едно цвете, стига аранжировката му да е професионално изработена. В зависимост от пола на рожденика, от възрастта му, от това доколко сме близки и познаваме вкусовете му, можем да изберем и цветя в кутия или кошница с цветя за рожден ден.

Композицията на букета може да включва различни цветя, но при всички случаи нечетен брой растения. Букет цветя за рожден ден би зарадвал всеки празнуващ.

Атанаска Чутуркова: Цветята са красиви, нежни и „говорещи“. Подарете цветя!

За мама

Изберете букет от лилиуми, лалета или рози, комбинирани с различна зеленина. Най-подходящи са цветята в розов цвят, символизиращ нежност и доверие, като може да добавите и маргаритки – символ на семейството, или лотос – пожелание за здраве и дълголетие.

За баща или съпруг

Мъжете също с удоволствие приемат цветя като подарък. На баща си или на съпруга си може да подарите гладиола – оранжева или червена, за да му покажете, че подкрепата и силата му са много ценни за вас. Букет от астри в лилаво или с цвят бордо, както и хризантеми, символизиращи любов и уважение, също е подходящ и стилен избор.

За приятел/приятелка

Най-подходящ за рожден ден на приятелка е букет от жълти рози, който говори за добронамереност и радост. И белите цветя са добра алтернатива, тъй като символизират доброто приятелство. Картичка за рожден ден с цветя също е чудесна идея. Ако става въпрос за сестра ви, с букет от розови рози ще покажете най-добре привързаността си.

Ако приятелят ви прекарва много време пред компютъра, сред многото саксийни цветя може да изберете кактус, който поема вредните излъчвания, или дървото на парите за материално благополучие.

За съпруга/любима

В такъв случай заложете на букет от червени рози, но и съчетание от рози, хризантеми и алстромерии в красива кутия също ще впечатлят половинката ви.

За колега

За дама от екипа ви е перфектен букетът от ириси, а ако жената ви е началник, се спрете на букет от слънчогледи, символизиращ живота и материалното благополучие. За колега мъж е подходящо цветето антуриум – в саксия или стръкове, съчетани с палмови листа и няколко червени гербера.

Ако искате изненадата ви да е пълна, можете да поръчате анонимно доставка на цветя с придружаваща картичка до посочен от вас адрес.