Дмитрий Рогозин се обиди на астронавта Скот Кели, защото не му говори на Вие

1
132
Добави коментар
redbul80
redbul80

7 март 2022 г. 20:05 ч. Словесните престрелки между шефа на руската космическа агенция Дмитрий Рогозин и американския астронавт Скот Кели преляха в епичен мелтдаун (без извинение за англицизма). Рогозин публично го нарече слабоумен, след това изтри този статус и накрая заяви, че е бил провокиран и му се е обидил, задето му говори на „ти“ и на малко име. 

„Разкарай се, слабоумник! В противен случай смъртта на МКС ще лежи на твоята съвест“, написа шефът на Роскосмос към Кели във впоследствие изтрития Туит. 

„Димон, защо изтри своя туит? Не искаш всички да видят какво детенце си?“, попита астронавтът. Малко по-късно Рогозин временно блокира Скот Кели в социалката. 

„Господин Скот Кели, вие ме провокирате без причина“, отвърна Рогозин. „Ние не се познаваме, но ми говорите на „ти“ и ме наричате „Димон“. Не познавам такова отношение и няма да ви позволя да се държите така с мен. Държите се предизвикателно и разрушително. Може би деменцията и агресията ви са резултат от претоварването и стреса вследствие на четирите полета в космоса. Каня ви да бъдете прегледан от Мозъчния институт към нашата Федерална медикобиологична агенция“. 

Е… ако някога сте се чудили дали Роскосмос се ръководи от клоун, днес Дмитрий Рогозин разсея всякакви съмнения. 

Просто Рогозин