КАК ДА СИ ОСИГУРИМ ПЪЛЕН КОМФОРТ В СПАЛНЯТА

10
434
Добави коментар
NickJ
NickJ

Коя е любимата ви част от дома? Много биха отговорили, че е спалнята. Това е мястото, на което прекарваме най-много време и където се чувстваме най-спокойни. Но дали цялостното обзавеждане на спалнята ви позволява да се отпуснете максимално или ви пречи да се насладите на качествен сън?

Визията на спалнята до голяма степен влияе на различни аспекти от живота ни – от продължителността и качеството на съня, до цялостно ни настроение и енергия. Именнно по тази причина е важно да си осигурите комфорт в спалнята посредством няколко аспекта на дизайна. 

Мебели

От изключително значение за комфорта в спалнята са мебелите. Съвсем естествено централна роля заема леглото. Важно е да съобразите размера му спрямо вашите нужди и размера на помещението. Нашият опит показва, че колкото по-голямо е леглото, толкова по-комфортно ще се чувствате в него.

Макар и леглата изработени от плоскости или масив да са най-разпространени, в последните години все повече хора залагат на тапицираните легла и то с право. Те са естетически издържани и много удобни. Можете спокойно да заемете седнало или полуседнало положение и да облегнете гръб на меката, тапицирана табла. Разнообразието от цветове позволява да комбинирате с наличното обзавеждане или пък да изберете контрастен цвят на дамаската, за да създадете фокусна точка в спалнята. 

Да не забравяме, че главна роля за комфорта в спалнята играе матракът. Разнообразието на пазара е огромно и затова трябва внимателно да изберете подходящия модел за вашите нужди. Вземете предвид начина си на спане (по гръб, по корем, настрани), теглото, специфични изисквания свързани със здравословното ви състояние. Ако имате възможност, изберете матрак с мемори пяна и двуядрена функция, която уравновесява разликите в теглото на партньорите и разпределя тежестта равномерно. Друг задължителен елемент, който ще подсигури вашия комфот, са нощните шкафчета. Подберете такива, които са съобразени с височината на леглото. Заложете на модели с чекмеджета или чекмедже и вратичка, за да прибирате вещи, които са ви необходими без да трябва да ги трупате върху плота. При нощните шкафчета също можете да избирате измежду разнообразие от материали, но ви съветваме да изберете такива, които са в комплект с леглото.

Можете да купите онлайн спални комплекти, състоящи се от легло, нощни шкафчета, скрин, гардероб и други мебели за спалня, от магазин GRANDecor.