7 зони за винилова настилка в офиса

1
160
Добави коментар

Дизайнът и ергономията на вашите офиси са от съществено значение: те са първата комуникационна среда на вашата компания, но също така могат да повлияят силно върху ефективността и резултатите на работещите служители в самата среда. Затова особено внимание трябва да обръщате на разработването на решения за подова настилка, която да е приветлива и удобна, и да стимулира работата в офиса.

В този смисъл, съвременните винилови настилки за офис се разработват от производителите именно с такива цели.. Работата в здравословна офис среда и зачитането на околната среда днес е задължително и затова всички решения допринасят и отговарят на най-взискателните екологични сертификат и стандарти наложени от ЕС, що се отнася за инсталациите в офис сградите в България.

Офисът обаче не винаги е хомогенна среда, той се състои от зони, в които може да търсите ефективни решения. Ето седем зони от офиса, за които можете да ползвате винилова настилка, но която трябва да има своята особеност. 

Винилова настилка за антре

За антрето се препоръчва настилката да има изключителна устойчивост на трафик. Износващият слой да е по-голям от 1 мм, да има добра устойчивост на абразия и надраскване.  Лесната поддръжка в тази зона е задължителна, за да може почистване на това натоварено като трафик пространство да се привежда бързо в подходящ външен вид. Търси се приветлив цвят, подходящ за сетивата на влизащите и излизащите. 

Винилова настилка за коридори

В зависимост от дизайна на офис помещението, коридорът може да е свързан директно с антрето. Затова зоната се характеризира с интензивен трафик и може да се търсят характеристики сходни до тези за антрето. Още повече, препоръчва се решение за винилова подова настилка, която свързва антрето и коридора. Акустичните качества на настилката също са важни, така че да поглъщат звука, който би бил притеснителен или разсейващ за служителите.

Винилова настилка за архива

За архива, който често е килер, изолирана стая се търси винилова подова настилка, която може лесно да се инсталира, да издържа на разливи и петна, да предотвратява растежа на бактерии и други вредители върху самата настилка. Трябва лесно да издържа на среден до висок трафик, да се поддържа лесно. Тук естетическия вид не е толкова важен, колкото подходящите качества  за затворената среда на архива.

Винилова настилка за компютърна зала и сървърно помещение

За такива помещение се търсят специални винилови настилки, които не е задължително да издържат на трафик, но трябва да имат много добри проводни качества и да издържат на топлина, и електрическо въздействие, и да разсейват статичното електричество. В такива помещения се изисква настилката да има много добри технически качества да е пожароустойчива и да се поддържа лесно.  

Винилова настилка за ресторант, кафене, лоби бар

Мислите за тази зона, точно както мислите за обзавеждане на заведение с винилова настилка. Търсите присъствие, търсите добри звукоизолационни качества, издръжливост на трафик в по-висока степен. Комфорт при стъпване и добра визия.

Винилова настилка за тоалетни

В тоалетната се търси винилова настилка, която няма абразивни частици, противохлъзгава е, издържа на влага и не позволява развитието на бактерии, мъх, плесен. Смекчен цвят, който не ангажира сетивата също е фактор за подходяща pvc настилка за тоалетно помещение с прилежаща антибаня зона.

Винилова настилка за основната офис част

В помещенията, където се работи ежедневно и са съсредоточени повечето служители се търси приветлив дизайн, който създава добра среда за труд. Тоест сетивата не трябва да бъдат ангажирани излишно, трябва да има добра акустика, която позволява общуването, но не и хаотичен звуков фон. Още по-важно е виниловата настилка да отговаря на дизайна на цялото пространство, така че да го допъпва изцяло. Издръжливост на трафик, антистатичност, дълготрайност, все качества, които ще са важни.

Харесване на това:

Харесвам Зареждане…