Специалистите съветват мъжете и жените при избора на техните пижами

1
146
Добави коментар
pupidrupi
pupidrupi

Избирайки пижама или нощница, всяка жена желае да подчертае своята привлекателност. Но задължително трябва да отчете особеностите на своята фигура. 

Комплекти, състоящи се от потник и шорти, са идеални за дами със строен силует. Жените, предпочитащи да спят по бельо, могат да изберат бюстие. 

Специалистите съветват по-пищните дами да изберат пижама със свободна кройка. Не е лошо и да се вслушат в съветите на стилистите, че дрехите с вертикални линии правят силуета по-строен. А големите рисунки с цветя и орнаменти обратно – визуално прибавят излишни килограми. 

Избирайки стила на пижамата, трябва да се отчита сезона и температурата у дома. Това предполага наличието на летни и зимни модели в гардероба на всяка жена. 

Докторите съветват вътрешната част на панталоните и шортите, която е в контакт с интимните части, да е изработена от памук, както при бельото. В противен случай може да се получи възпаление и раздразнение на кожата.

За представителите на силния пол има огромен избор на пижами за всяко време на годината, като се започне от тениски и шорти и се стигне до домашния костюм. Младите мъже и юношите предпочитат удобни потници, тениски, шорти, клинове и панталони с маншети. По-зрелите мъже, желаещи и у дома да изглеждат елегантно, често избират пижама от панталон и риза. Такъв модел се отличава с комфорт. Широките панталони дават свобода на движението, а горнището с копчета изглежда елегантно.

Мъжките пижами се шият от същите тъкани, както и женските модели: трикотаж, сатен, коприна и велур. Отново изборът се свежда до личните предпочитания. Лидери при материите за мъжки пижами са памука и трикотажа, особено шлифованото трико.

Неотдавна се появиха интересни комплекти: женска и мъжка пижама с еднаква тъкан и разцветки. Чудесен вариант за подарък на младоженци или на любимата половинка по различни лични поводи като годишнина, Свети Валентин, рожден ден.

Специалистите дават съвети и за грижите за пижамите, в зависимост от тяхната материя. Копринените комплекти, например, трябва да се перат с хладка вода.  

Изборът на пижама съвсем не е толкова лесна работа, колкото изглежда на пръв поглед. Надяваме се, че предоставената ви информация няма да остави нерешени въпроси при покупката на пижама.

loading…