Модни чанти 2022: тенденции и новости

1
273
Добави коментар
stenlitravel
stenlitravel

Когато става въпрос за създаване на стилен външен вид, модерните чанти се оказват важен елемент от гардероба.

Дамската чанта е любим аксесоар на нежния пол. Всяка дама трябва има  колекция от чанти за всякакви поводи и за всички възможни визии. Но модата е толкова мимолетна, че „верните приятелки“ трябва да се сменят почти всеки сезон. Какви чанти ще бъдат на мода тази пролет? 

Модните  чанти са представени днес в толкова голямо разнообразие, че жените могат да се объркат при избора на модерни дамски чанти.

Модните чанти пролет-лято 2022 в много отношения са подобни на своите предшественици, но сред тях има и „новодошли“. Да видим какво ни предлагат дизайнерите на водещите световни марки.

Основните тенденции на чантите пролет-лято 2022:

Плетени чанти
Огромни чанти
Чанти през рамо
Мини чанти
Чанта с две дръжки
Дипломатични, класически чанти
Необичайни форми

 

Плетени чанти

Плетените на една кука и макраме – тези чанти се завръщат на мода през предстоящия сезон. Особено популярни плетени чанти са тези  от стандартния тип „през ​​рамо“. Миниатюрните чанти от типа „плаж“ отново се завръщат. Тяхната оригиналност и ниско тегло могат да зарадват много жени.

Плетена чанта с пръстени също ще изглежда много привлекателна. Това е малко необичайна и нестандартна форма за чанти. Най-често такива чанти се свързват със строги дами, облечени в  строг костюм. Те създават бариера между строгостта и простотата.

Плетените чанти нямат критерии за размер. По-скоро зависи от предпочитанията и целта. Например, за домакинство и пазаруване, по-голяма чанта е по-приемлива, а за плажна почивка и туризъм се препоръчва сравнително малка, понякога дори чанта с форма на портмоне, поради нейното удобство.

 

Огромни чанти

Ръкавици, кремове,гримове –  цял куп допълнителни  предмети  понякога  се добавят към ежедневните малки неща, които винаги трябва да носите със себе си. Затова не е изненадващо, че дизайнерите решиха да увеличат обема на чантите.

Изключително големите кожени чанти далеч не са нова тенденция, миналата година също бяха сред модните лидери.

Всъщност много големите и просторни чанти винаги са синоним на пътуване, максимализъм и излишък. Но те ще бъдат идеалният вариант за пазаруване, пътувания извън града и посещение на фитнес.

 

Чанти през рамо

Изключително актуални през 2022г. ще са чантите на колан или верижка, които се носят през рамо. Изработени са  от еластичен материал в черни, златни и сребърни нюанси – идеални за бизнес дама.

Предимства на чантите през рамо:

Тази чанта е подходяща за абсолютно всички дами, независимо от възрастта.
Най-важното предимство на модела е удобството – не е необходимо да се носи в ръцете. Струва си да се отбележи, че това е идеален вариант за пазаруване.
Този модел поддържа правилната позиция на тялото, което е важен фактор, защото правилната стойка е признак на женственост.
Перфекна с всяко облекло.

 

Мини чанти

Малките чанти все още са в тенденция. Тази модна линия се хареса както на дизайнерите, така и на дамите, защото мини чантата е идеалният спътник, който е готов да ви придружи на чаша кафе с приятелки, на ежедневна разходка.

Тези мини чанти са идеални за щуро парти или празник. Модели  от кожа или велур също могат да бъдат прикрепени на ханша за по-спортен вид. Този много практичен артикул ще служи като място за съхранение на смартфон или ключове.

 

Чанта с две дръжки

В колекциите пролет-лято има много интересни модели с две къси или средно дълги дръжки – за тези, които са свикнали да носят чантата в ръка.

Дипломатични, класически чанти

Чантата е много популярна сред красивата половина на човечеството повече от един сезон. Това се дължи на няколко нюанса:

Дължината създава изключителен комфорт при носене: може да се носи в ръка или да се окачи на рамо; Достатъчният обем на чантата ви позволява да поставите в нея, освен ежедневни и необходими неща, голямо разнообразие от артикули от бизнес документи до продукти, закупени по пътя;
Разнообразие от материали, използвани при производството на чанти: естествена и изкуствена кожа, велур, разнообразие от текстил, включително деним;

 

Необичайни форми

Дамите, които искат да направят образа си интересен и запомнящ се, все по-често изоставят класическите чанти и предпочитат аксесоари с необичайни форми. Оригинални модели, нетрадиционни материали за дръжки, интересни елементи и текстури и разбира се, необичайни чанти в различни форми: всичко това има място във водещите тенденции  през този сезон.

Сега  особено популярни станаха модели с форма на ракла или кутия, които напоследък все по-често се срещат в колекциите на известни дизайнери.

Чанта под формата на шоколад или геометрична фигура е друга тенденция на сезона. Размерите на такива необичайни модели дамски чанти са много различни – те могат да бъдат миниатюрни или огромни.

 

Модни цветове на чантите – тенденции 2022

През пролетта и лятото чантите традиционно са представени във всички цветове на дъгата. Разбира се, можете да изберете и универсален вариант в неутрални цветове, но е просто невъзможно да устоите на цветните модели! В крайна сметка изборът е безкраен: ярко червено и зелено, синьо и лилаво, оранжево и тюркоазено – без съмнение, всяка дама ще намери любимия си нюанс. Но през следващия сезон ще има ясни лидери. Най-модерните чанти са жълтите и розовите!

 

Заключение

Модерната и ефектна чанта за жената е едновременно важен елемент от безупречния образ, потвърждаващ наличието на отличен вкус и собствен стил, и важен функционален елемент в гардероба на прекрасните дами.

Ето защо ролята на чантата, като един от най-важните женски аксесоари, е от такова голямо значение и  представителките  на красивата половина на човечеството отделят много време и усилия при  избора на дамска чанта. Creative BG Ви предлага огромно разнообразие от дамски чанти, които ще улеснят вашия избор!