Подготовка на автомобила за дълги маршрути: Ето как да смените стратегията със сезона (Акумулаторът остава приоритет)

1
175
Добави коментар
clashbade
clashbade

ОбложкаА ти хареса ли тази статия?!?

Идват топлите месеци, през които ние разчитаме доста повече на автомобила си, за да ни отведе на красиви и непознати места

След като умело сме се справили с предизвикателствата на зимата и дори не сме били подложени на стрес заради неприятни изненади от страна на изтощени акумулатори, време е да се поздравим и да обърнем следващата страница. Настъпват топлите месеци от годината, когато разчитаме на автомобила си и сме склонни на по-дълги пътувания, в страната или в чужбина.

Ето защо със сезона е време да сменим стратегията си относно грижата за него:

Филтри и масло

Следете дали е настъпил моментът, но и да не смятате, че сте стигнали на този етап, все пак никога не е излишна подмяната на масления филтър и самото масло. Това може да ви гарантира добра работа на двигателя през горещите летни дни.

Смяна на гумите и контрол

Изчакайте търпеливо до края на март, за да се убедите, че температурите ще се задържат трайно по-високи и тогава пристъпете към смяна на зимните гуми с летни. Някои предпочитат да отлагат този момент, но не е препоръчително да допускате износване на зимния модел, тъй като те ви гарантират сигурността на пътя.

След това е важно да полагате стриктен контрол върху налягането, което обикновено варира, увеличавайки се през топлите дни и намалявайки през студените.

Климатичната система

Инспектирайте потенциала на климатичната система, тъй като ще имате редовна необходимост от нея. Специалистите могат да ви кажат какво е нивото на фреона и да заредят, ако то е значително намаляло. Добре е да се обследват и маркучите, което трябва да стане в покой, при студен двигател на колата.

Тест преди пътуване

Спирачната система трябва да е в отлична форма, за да разчитате на нея по всяко време, когато сте в движение. Обърнете внимание на тези детайли преди пътуване, за да сте спокойни за себе си и компанията с вас.

Майсторите няма да пропуснат да ви напомнят да бъдат проверени също маркучите и ремъците, тъй като е възможно те да прегреят от горещините.

Почистване и предпазване

На практика измиването на автомобила не е само с естетическа цел. Така го предпазвате с времето, а и си създавате условия за максимална видимост.

През лятото сенникът за предното стъкло е почти задължителен елемент, защото не само ще опазите интериора от силното слънце, но и ще успеете да поддържате малко по-ниска температура.

А как е вашият акумулатор след зимата?

Проверете дали е готов да ви служи вярно и през идните месеци, след което разгледайте офертите на Dikar.bg, за да сте подготвени за всяка ситуация.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
Автор: Андон Иванов
Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL.
В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.