Предимствата на външните ролетни щори

1
480
Добави коментар
rzamen
rzamen

Предимствата на външните ролетни щори Р.Петров

Допреди няколко години доста рядко, но в днешно време можете да видите все повече външни ролетни щори, монтирани на прозорците и това едва ли е изненадващо, защото ползите от това решение са наистина осезаеми. 

Защо си струва да изберете външни ролетни щори? Списъкът с предимствата на външните ролетни щори е много по-дълъг от недостатъците.

външни ролетни щори на витрини Топло през зимата, по-хладно през лятото

Тези видове щори са идеални за зимния период, тъй като ефективно предпазват от загуба на топлина от помещението и в същото време представляват бариера за влизането на студ отвън. Това е така, защото между прозореца и спуснатата ролетна щора се създава въздушна възглавница. В случай на външни ролетни щори, пълни с полиуретанова пяна, спестяванията могат да достигнат до 30-40%, така че печалбата на година се оказва доста значителна, което ще се усети в сметките за отопление.

Ролетните щори изпълняват важна задача и през летните месеци. Когато навън е непоносима жега, спускането на ролетните щори ви позволява да намалите температурата в помещенията с няколко градуса. Сигурно всеки, който някога е бил в Гърция, е забелязал колко често срещани са външните щори там.

Външните щори предпазват дограмата

Ролетните щори също така предпазват прозорците от неблагоприятни атмосферни условия , като валежи и силно ултравиолетово лъчение, които влияят негативно върху структурата на дограмата, особено дървената. PVC дограмите, от друга страна, са доста чувствителни към променящите се температури и силното нагряване. Благодарение на ролетните щори дълготрайността на крилата на прозорците се удължава значително.

Регулиране на достъпа на светлина

Понякога е необходимо затъмнение през деня, например по време на дрямка или докато гледате телевизия, и благодарение на външните щори това е възможно. Изключително важно е и премахването на вредното въздействие на UV радиацията върху обзавеждането на дома. В крайна сметка цветовете на боята по стените и тапицерията на мебелите избледняват под въздействието на слънцето.

Добра звукоизолация

Тази стойност на външните ролетни щори ще бъде оценена главно от жителите на къщи, разположени на доста натоварени улици. При спуснати щори нивото на звука в стаите може да спадне с около 6-14 децибела, така че щорите определено предпазват от шум. Определено е по-приятно да си в интериори, които не достигат много от външни звуци. Такива щори осигуряват и усещане за уединение, предпазвайки се и от любопитните очи на минувачите.

Противовзломни щори

Материалите, използвани при производството на външни ролетни щори, се характеризират с висока устойчивост на удар, така че осигуряват адекватна защита срещу вандализъм. Ако особено държим на стойностите против взлом, тогава трябва да разгледаме ролетните щори произведено от екструдиран алуминий, които покачват нивото на ефективността на възпирането на неканени гости.