Chasovnici-bg: Casio пуснаха на пазара серия PRO TREK с пластмасов корпус, произведен от биомаса

2
240
Добави коментар

Casio пуснаха на пазара серия PRO TREK с пластмасов корпус, произведен от биомаса

През месец февруари 2022 г. от японския бранд ръчни часовници Casio обявиха най-новото си попълнение в линията часовници PRO TREK. Новият модел PRW-61 е първият часовник на Casio, направен от пластмаса, която е добита от биомаса (получена от възобновяеми органични вещества) разказват от сайта за маркови часовници Chasovnici-bg

Произведени от възобновяеми ресурси, пластмасите от биомаса привличат вниманието като материал, който може да помогне за намаляване на въздействието върху околната среда чрез ограничаване на въглеродните емисии.

За първи път във всеки часовник Casio, PRW-61 използва пластмаса от биомаса в корпуса, каишката и гърба на корпуса. Екологично чистите пластмаси от биомаса се произвеждат от материали, получени от семена от рициново дърво и царевица, както и други суровини. Марката Casio се гордее с това ново приложение на материали за своята линия планински часовници PRO TREK.

Моделите на Casio PRO TREK са часовници за планина или на открито. Те са оборудвани с троен сензор (цифров компас, барометър/висотомер и термометър), както и многолентово 6 приемане на радиовълни от 6 предавателни станции по целия свят (радиосверяване) и Tough Solar (часовник със слънчева или соларна батерия) за осигуряване на стабилно захранване на тези изброени функции. За оптимална четливост на циферблата, дизайнът включва дебели стрелки и индекси за проверка на времето, посоката и други индикатори с един поглед, както и индекси над и под циферблата, които служат като водачи за бързо разчитане на посоката на компаса, посочена от секундната стрелка.

Като част от фокуса си върху „Целите за устойчиво развитие”, Casio преследва редица екологични инициативи, включително преминаване от пластмаса към рециклирана хартия в опаковките за PRW-61. Продължавайки напред, Casio също ще допринесе за усилията за изграждане на кръгова икономика, като разшири използването на устойчиви материали и в дизайна на други модели часовници. Автор: Chasovnici-bg

Google