5 пролетни модни тенденции за 2022

1
169
Добави коментар
vencislava.hristova
vencislava.hristova

Въпреки прохладните дни, пролетта вече е тук, а ние сме готови с пет пролетни модни тенденции за 2022 г. Навън времето все още не позволява да приберем изцяло топлите пуловери, но пък е точен момент да изберем подходящо пролетно дамско яке за предстоящите слънчеви дни и да обновим гардероба си спрямо модни тенденции 2022.

Райе

След раираните широки леки панталони и гащеризони през миналото лято, райето запазва тенденцията и тази пролет. Това е класически принт, който остава актуален напред във времето и почти винаги е на мода. Подходящо е както за ежедневната ни визия, така и за елегантната.

Раиран панталон се комбинира достатъчно добре както с кецове, така и с обувки на платформа или елегантни обувки на висок ток в един цвят. Същото се отнася и за раираните поли и костюми. Раираните сака също са идеален завършек на спортно-елегантната или деловата визия.

Важно е да не забравяме, че раираните поли, панталони и костюми трябва да бъдат комбинирани с изчистени дрехи и обувки, без принт.

Дънки с бяла тениска

Дънките с бяла тениска никога не излизат от мода, а в модни тенденции 2022 са на второ място след райето. Комбинацията не спира да бъде актуална от десетилетия, единствено се сменя стилът на денима.

Тази пролет към добре познатата визия добавяме популярните напоследък бейзболни шапки с широка козирка тип “new era” и пролетно дамско яке – тренчкот, дънково или кожено. Комбинацията е младежка, удобна, подходяща за кецове и маратонки. За разчупване на визията можете да използвате различни цветове дънкови якета и различни модели дънки – широки, скини, накъсани или прави.

Ярки и акцентиращи цветове

Тази пролет на мода ще бъдат не само класическите черно и кафяво, но и ярките смарагдовозелено, синьо, жълто, розово, червено и лилаво.

Това означава, че смело можем да комбинираме наситено жълто със синьо, както и черно със смарагдовозелено. Розовото пък добавя акцент към кафявото и черното. Ярките цветове лесно се комбинират и с черно-бели райета. Така че не се колебайте, а спокойно си купете жълто или червено пролетно яке, което да комбинирате с раиран панталон.

Плисирана пола

През последните две години плисираните поли тип солей са на първите места в модните тенденции. Срещаме ги в различни цветове, с различни дължини и от различни материи. Плисираните поли са удобни, лесно се комбинират с тениски и ризи, подходящи са и за среща с приятели, и за работа. Не са претенциозни към обувки – с плисирана пола можете да носите както елегантни такива, така и пантофки или кецове.

Възползвайки се от актуалните тази година райе и ярки цветове, лесно можете да комбинирате яркочервена или смарагдовозелена плисирана пола с раирана в неутрални цветове блуза. Колан и аксесоари като диадема или панделка за коса само могат да завършат женствената ви визия.

Дамски дрехи в пастелни цветове

Пастелните нюанси на модерните тази пролет цветове са идеалният завършек на една нежна, женствена и елегантна визия. Блузи и тениски, рокли, якета, сака и панталони, дори кецове в пастелни цветове лесно се комбинират с яркочервено или наситено жълто.