С какво помага мото екипировката при падане?

1
172
Добави коментар
vencislava.hristova
vencislava.hristova

Възприемана едновременно като моден аксесоар и важен момент от осигуряването на защита при карането, мото екипировката е тема, която вълнува стотици. Положителен е фактът, че все повече почитатели на високите скорости осъзнават важността на носената от тях екипировка за мотор. И все пак бихме искали да сме сигурни, че и тези от вас, които все още се съмняват във важната функция на качествената мото екипировка, ще променят мнението си.

Защо е важно да се носи мото екипировка?

Ако трябва да бъдем кратки и ясни в даването на отговор на този въпрос, той би бил: защото носенето ѝ може да ви спаси живота. Отвъд модно-културната си функция, с която се утвърди сред мото общността, безспорно нейната най-важна функция е защитната.

Различните ѝ елементи са проектирани така, че в случай на инцидент, щетите по тялото да бъдат редуцирани максимално. У нас законът задължава мотористите да носят само мото каска, като другите елементи от мото облеклото са просто препоръчителни.

Всеки елемент от мото екипировката има своята ключова роля, която не бива да бъде подценявана. В следващите редове обръщаме внимание на някои от основните ѝ елементи и тяхното значение, в случай на падане от мотора.

С какво помага мото каската?

Според статистиката, 60% от смъртните случаи на катастрофирали мотористи се дължат на липса на каска или каска с ниско качество. Мото каските предпазват главата ви от нанасяне на тежки контузии. Главата може да бъде определена като най-важната част от човешкото тяло, тъй като мозъкът ни е отговорен за всички процеси, случващи се в тялото ни.

Нараняванията на главата могат да доведат до различни сериозни проблеми – функционални увреждания, тежки черепно-мозъчни травми и други. Те могат да бъдат животозастращаващи, а носенето на каска може да ги предотврати и да ви спаси.

Мото каските са специално проектирани за вашия комфорт и защита. Нужно е само да изберете подходящия размер и да се насладите на емоцията от пътуването си с верния си приятел – моциклета.

Защо мото якето е важна част от мото екипировката?

Мото якето може да бъде включено сред базовите елементи на вашата екипировка за мотор. Казахме, че главата е важна, но не по-малко жизненоважни органи са разположени в основната част на тялото ни – гръден кош и коремна кухина. Точно за тях експертите по безопасност в мотоездата са създали мото якетата.

Те се предлагат в различни модели, като голяма част имат интегрирана броня, защитаваща гръдния кош. В допълнение, якетата, проектирани за мотористи, са особено стилен аксесоар, в който си струва да инвестирате, за да бъдете и защитени.

С какво помагат мото панталоните?

Мото панталоните, също като якетата, са оборудвани с броня, за да предпазват основната част на краката ви. Панталоните обикновено прилепват плътно по крака, изработени са от специална устойчива на вятър, влага и удари матария.

Дори да се случи така, че да паднете от мотора, носенето на дънки или друг тип долно облекло няма как да ви защити от сериозни охлузвания. Ако искате да осигуроите добра защита за краката си, си струва да се доверите на чифт мото панталони.

 

Related