Рогозин пак изплиска легена: сектата на Свидетелите на Мъск твърди, че екипажът на Крю Драгън е от туристически зубъри

1
141
Добави коментар
redbul80
redbul80

8 април 2022 г. 19:51 ч. След като днес, на 8-ми април, Илон Мъск отново изстреля хора в космоса посредством кораба си „Крю Драгън“, Дмитрий Рогозин, шефът на Роскосмос, не пропусна да се заяде със събитието, въпреки факта, че батутът (или американската метла) продължава да си върши работата. 

В случая задявката на Рогозин е по повод съобщения в медиите, че екипажът на „Крю Драгън“ се състои само от частни лица.

„А от какви лица трябва да се състои екипажът?“, коментира босът на Роскосмос в Телеграм. „От юридически? От официални? В състава на екипажа присъства професионален астронавт. Така. Така. Но сектата на Свидетелите на Мъск твърди, че целият екипаж се състои от туристи – зубъри. Ами смешно е“. 

Коментарът на Рогозин е по повод факта, че Майкъл Лопез-Алегрия лети в качеството си на служител на фирмата Аксиом, но действително е бивш астронавт на НАСА. 

Смешното обаче е друго. А че със своята брутална агресия в Украйна руснаците практически се изолираха от останалия свят и надали в близко бъдеще руските кораби „Союз“ ще превозват туристи срещу заплащане. Ако изобщо продължат да летят – защото не е ясно дали Германия ще продължи да доставя висококачествен водороден пероксид, нужен за двигателните системи на корабите. И дали руснаците ще съумеят да го произвеждат без тяхна помощ… 

Отново напомням, че пилотираният кораб „Крю Драгън“ днес бе изстрелян с американска ракета, оборудвана с американски ракетни двигатели „Мерлин“. 

Източник: канал на Рогозин в Телеграм 

Снимка от срещата през август 2019-та между Владимир Путин и Дмитрий Рогозин. Фото: Роскосмос