Повечето хора не знаят тези интересни компютърни факти

41
484
Добави коментар
vivian90
vivian90

Съществуват много видове компютри. Има компютри за интернет, за училище, за работа, за игри, за дома и дори за телефони. Тези компютри са много полезни и полезни за много хора.

Информация за компютърни факти, компютърни факти, компютърни факти и любопитни факти. Компютърът е машина, която може да извършва сложни изчисления автоматично.

Компютърни факти и история. Компютърният чип е малко, точно копие на цял компютър или смартфон. Компютърният чип е по-малък от песъчинка. Компютърният чип е широк само девет милиардни части от инча. Компютърният чип е толкова малък, че един милион от тях могат да се поберат на върха на карфица. Необходими са 2,5 милиона компютърни чипа, за да се забие диня в земята. Компютърният чип е толкова бърз, че може да изчислява 9000 пъти по-бързо от човешкия мозък. Компютърен чип е направен за първи път през 1959 г. Първият компютърен чип с търговска цел е представен през 1971 г.

Компютърът има много части: Процесор, дънна платка, оперативна памет, CF карти и твърди дискове. Повечето използват процесор за извършване на изчисления. Съществуват много модели процесори. Сред тях са Intel Core i7, Intel Core i5, Core i3, Celeron и Pentium.

Знаете ли, че на възраст между 5 и 8 години децата разбират средно по 65 понятия на компютър? Или че на Бил Гейтс са му били необходими 10 години, за да създаде Microsoft? Или че в сравнение с училището компютърното обучение осигурява незабавно съотношение 20 към 1?

Знаете ли, че най-популярният компютърен чип е чипът x86 на Intel, следван от чипа x86 на AMD. Е, нека не забравяме, че 32-битовите системи имат адресно пространство от 4 GB, докато 64-битовите системи имат адресно пространство от 4 GB.

Компютрите преобразиха живота ни. Използваме ги за всичко. От банкиране до проучвания – всичко, което искаме да знаем, можем да намерим онлайн. Можем да намираме рецепти, да гледаме любимите си предавания и да поддържаме връзка с приятелите и семейството си чрез социалните мрежи. Списъкът с начините, по които ги използваме, е сякаш безкраен. Но задавали ли сте си някога въпроса как работят компютрите? Знаете ли как работи един компютър? Като прочетете този кратък урок, ще разберете как работят компютрите.

Компютрите промениха начина ни на живот. Компютрите са повлияли на живота ни – от начина, по който плащаме сметките си, през начина, по който следим любимите си спортни отбори, до начина, по който общуваме. Това, което започна като прости калкулатори, се превърна в машини, които могат да правят всичко – от готвене до шофиране и всичко останало.