Gigapixel AI 6.0 – Printguide.info – Електронно издание за принт технологии

1
480
Добави коментар
maznio007
maznio007

Gigapixel AI на TopazLabs е първото настолно приложение, което използва изкуствен интелект, за да увеличава размера на снимки като добавя естествени детайли за по-резки и впечатляващи резултати. Софтуерът предлага възможност за увеличение на изображения до 600% с ниво на детайли, което според компанията е непостижимо за други програми. Изкуственият интелект, който използва софтуера е обучен на различни видове обекти, но е най-ефективен при портрети, пейзажи, архитектурни обекти и др.

 

 

Gigapixel AI често е сравняван с Photoshop Super Resolution и за радост на потребителите това съревнование води до резултати, които стават все по-впечатляващи. През последните няколко години разработчиците на Gigapixel AI постоянно го усъвършенстват и сега на дневен ред е шестата му версия.

 

 

Новостите в Gigapixel AI v6.0 са:

Вградена поддръжка на процесорите на Apple M1 – Поне 40-50% подобрение на производителността в сравнение с предишните версии на Mac, които изискваха емулация на Rosetta и архитектура на Intel.
Подобрено изтегляне на модели и повишаване на качеството – Вече можете да изтеглите всички необходими файлове на модела за конфигурацията на вашия компютър наведнъж. Също така е подобрен модела Very Compressed, с цел да се намали изместването на пикселите при запазване на изображение.
Преработен потребителски интерфейс, подобрена ползваемост на приложението и много корекции на грешки – По-ясни визуални елементи на приложението, подобрена работа на паметта по време на пакетна обработка на файлове и много други полезни корекции на грешки.

 

На снимката: подобренията свързани с отместване на пикселите при модела Very Compressed

 

Вижте още в блога на TopazLabs за новостите в шестата версия.

Вижте още публикации за TopazLabs в Printguide.