Железниарите от гърция отказали да превозват военна техника за Украйна!

2
144
Добави коментар
prodavalnik.top
prodavalnik.top

Според информационния портал KKE ръководството на гръцката железопътна компания TrainOSE ги оказва натиск за отказ да участват в транспортирането на американски и натовски военни бронирани машини от пристанището Александруполис до украинската граница (KKE).

Наскоро американски бронирани транспортни кораби последователно пристигнаха на пристанището Александруполис в Северна Гърция и потеглиха към Полша. В момента Liberty King се разтоварва. На 30 март цели три влака са били изпратени до Западна Полша, според директора на пристанището Константинос Хадзимихил.

Според портала обаче гръцките железопътни работници са отказали да обслужват влаковете, превозващи танкове на НАТО от пристанището на Дедеагач, и технически са отказали да предоставят транспортни услуги.

След като се опитаха да принудят работниците да изпълняват задачите си, синдикатите в Солун се намесиха и приеха резолюция, призоваваща гръцките железници да не се използват за транспортиране на военно оборудване, за да се възпре заплахите за работниците от опозиционни войници. технология, пише порталът.

Резолюцията беше подкрепена от повече от дузина местни синдикати, включително работници в химическата индустрия в Северна Гърция, частни служители в Солун, строителни работници, работници в телекомуникациите и информационните технологии, хранително-вкусовата промишленост, местните власти и общинските предприятия, хотели и ресторанти.

Подкрепете ни срещу войната против словото! Искат да наложат тотална забрана истината да се показва в интернет! Интернет вече няма да е свободна зона!!! ИЗБЕРЕТЕ СВОБОДАТА СИ! Подкрепете истинсктие новини – Новините Днес БГ

Източник на изображение: Railly News