История на бингото

25
670
Добави коментар
vivian90
vivian90

 

Подобно на своите братовчеди Пиночле, Ошре и Пика, Бинго за първи път навлиза в американските домове в края на 1700 г. Когато в САЩ се заселват все повече имигранти, се появяват и техните обичаи и традиции, а с тях и играта Бинго. Но откъде идва това име?

Играта на бинго е забавна и всички го знаят. Но знаете ли каква е историята на тази игра? Всъщност бингото е доста старо – толкова старо, че произходът му се обсъжда от изследователите.

Когато чуем термина „бинго“, повечето от нас се сещат за карти и числа, но първоначално бингото не е било такова. Смята се, че терминът „бинго“ произхожда от френската дума „bingo“, която означава „дърпам“. Играта е играна за първи път през 1859 г. в немска кръчма. Скоро след това става популярна в Англия, а през 1883 г. си проправя път до САЩ.

Историята на бингото започва в Италия. Първото известно споменаване на бинго е в писмо, написано през 1578 г. от Франческо Колона, аристократ. Той описва игра, наречена „Бинго“, в която играчите отбелязвали числа на картите и играчът с най-голям резултат накрая печелел. Това е началото на популярността на бингото в Италия.