Как да се справим бързо и лесно с хазартна зависимост

16
555
Добави коментар
vivian90
vivian90

Почти всеки е чувал за някого – дори за знаменитост – който се е поддал на пристрастяване към хазарта. Но много, много хора не разбират какво представлява тя, как да я разпознаят и как да я лекуват. Пристрастяването към хазарта е поведение, което кара някого да се занимава с хазарт или да залага, въпреки че това има вредно въздействие върху живота или финансите му. Това прекомерно или натрапчиво поведение може да доведе до сериозни финансови проблеми, загуба на работа, разпадане на брака и други трудни ситуации.

 

Пристрастяването към хазарта е много сериозен проблем, който засяга стотици хиляди хора. Една от причините, поради които пристрастяването към хазарта е толкова широко разпространено, е, че пристрастяването към хазарта е толкова сложно – и толкова опустошително – че много хора никога не търсят помощ. Причините за пристрастяването към хазарта включват генетика, психично здраве и фактори на околната среда, като всички те трябва да бъдат отстранени, за да се лекува успешно пристрастяването към хазарта.

Пристрастяването към хазарта е болезнено заболяване, което разрушава живота. Тя засяга както отделния човек, така и хората около него. Хората, които са пристрастени към хазарта, могат да унищожат спестяванията и кредитните си карти, а дори и семейството си. Пристрастяването към хазарта е трайно, хронично състояние, което се характеризира с желанието да се играе хазарт. Пристрастяването към хазарта е тежко разстройство, което може да унищожи финансовите ресурси на семейството.

Пристрастяването към хазарта е сериозен проблем – проблем, с който милиони хора се борят всяка година. Финансовите последици от проблемния хазарт са огромни; оценките на Националния съвет по проблемния хазарт показват, че проблемните играчи харчат 75 милиарда долара годишно за хазарт и 1 милиард долара за лечение на проблемния хазарт. Пристрастяването към хазарта обаче струва на обществото и по други начини. Проблемните комарджии може да са по-склонни да извършват престъпления, да се развеждат, да губят работата си и да страдат от депресия, тревожност и мисли за самоубийство.