СРЕЩА НА КОНСОРЦИУМА ПО ПРОЕКТ АГОРА, КОЙТО ЦЕЛИ ПО-БЪРЗА И КАЧЕСТВЕНА РЕГЕНЕРАЦИЯ НА ГРАДСКАТА СРЕДА

2
365
Добави коментар
Sofia_DA
Sofia_DA

Партньорите по проект АГОРА се включиха в разширена партньорска среща, която се проведе на 12 и 13 април, 2022 и даде обширен поглед върху постигнатото до момента и предстоящите стъпки през оставащите 9 месеца.

Всеки от партньорите 14 държави от Дунавския регион, работещи по проекта, представи дейностите си, сподели постиженията и трудностите по изпълнението им. Домакин на срещата бе водещия партньор на проекта – община Клуж-Напока, Румъния. Голяма част от партньорите се срещнаха физически, а други се включиха онлайн.

Асоциация за развитие на София и Столична община разказаха подробно за пилотния проект на АГОРА в София – „Топлоцентралата“, трите проведени дизайн семинара тема с активно гражданско участие, както и за разработването на Градския дневен ред за обновяване на културните пространства, който предстои да бъде публикуван.

През месец май партньорите по проекта ще се срещнат в София и ще имат възможността да посетят регионалния център за съвременни изкуства „Топлоцентрала“.

Проектът АГОРА се изпълнява по програма ИНТЕРРЕГ Дунав и се съфинансира от фондовете на Европейския съюз (ERDF, IPA II).