10 съвета за безпроблемно пътуване със самолет

1
133
Добави коментар

Дори и да не сте летели със самолет или пък да сте, тези съвети ще ви бъдат полезни при всеки един полет и ще го направят по-комфортен.

Обърнете внимание от къде да купувате самолетни билети

Не купувайте билети от други места освен от лицензирани фирми и авиокомпании.  За да можете да продавате билети, трябва да отговаряте на различни изисквания, а частните лица със сигурност не отговарят на тях, така че не се подлъгвайте да купите от тях.

Онлайн

Купувайте своите самолетни билети онлайн. Живеем все пак във време, в което можем да намерим бързо и лесно информация, да сравним оферти и т.н. Така ще можете да спестите време и да се подготвите по-добре за пътуването си.  Преди да купите от сайт, то се уверете, че ще сайтът е надежден. За това можете да съдите от онлайн присъствието му.

Застраховка

Винаги се застраховайте. По време на път могат да се случат непредвидени ситуации, злополуки, отменени полети и други подобни неща. По-добре си спестете нервите и главоболията и направете застраховка,  която в повечето случаи е около няколко евро.

Резервация на хотел заедно с полета

Има доста компании, които предлагат отстъпка, ако решите да резервирате хотел, заедно с полета. Причината за това е, че хотелските комисионни са високи и това е начин компаниите да стимулират продажбата на услугите си. С резервация на полет, можете да си спестите около 30% от настаняването в хотел.

Мобилно приложение

Мобилното приложение е създадено, за да ни улесни. Можете да контролирате полета си и всичко около него, дори когато не сте у дома или пък сте някъде на път. Освен, че това е едно безценно удобство, то мобилните услуги предоставят и доста отстъпки.

Не купувайте в последния момент

Абсолютен мит е, че в последния момент цените са на безценица. Не отричаме, че е възможно това да се случи, но в повечето случаи цените са двойно, че дори и тройно по-скъпи. Нашият съвет е да купите билета си отрано, ако това е възможно. За по-ниска цена можете да опитате да направите резервация за полет в средата на седмицата и в ненатоварен сезон.

Летете до съседни градове

Искате да посетите голям град, но билетите до там са доста скъпи.  Можете да изберете съседен град до желаната дестинация и да опитате да стигнете до нея и по друг начин – автобус или самолет. Това ще ви спести средства, а също така и ще ви открие възможности за много дестинации.

Трябва да проверите какво е включено в билета

Самолетният билет е един от най-удобните начини за предвижване, но трябва да бъдете внимателни, тъй като някои неща не са включени в цената.  В зависимост от вида на билета във вашата цена могат да бъдат включени храна на борда и напитки, както и ръчния багаж до 10 кг.  Най-евтините билети не включват в цената си сума за анулиране, която да се плати на клиента. Има и компании, които таксуват, ако не сте се регистрирали онлайн. Добре е да бъдете предварително запознати с тези условия, за да няма неприятни изненади.

Забранени вещи на борда

Някои компании имат строги правила за това какво можете и какво не можете да носите на борда в ръчния багаж или дори в чекирания. Трябва предварително да се запознаете с тези условия, за да не ви върнат багажа на летището. Можете да го направите на сайта на компанията или да се обадите на телефоните за обслужване на клиенти и да зададете лично въпросите, които ви интересуват.

Тези съвети ще можете да пътувате безпроблемно и да запазите само хубави спомени от своите пътешествия.