10 съвета за евтино пътуване със самолет

1
132
Добави коментар
webholidaysonar
webholidaysonar

Пътуването със самолет често се води до доста разходи, но има и начин да пътувате с евтини самолетни билети. Съветите, които ще споделим с вас важат, както за нискобюджетни компании, така и за нормални.

Купете билета си твърде рано или твърде късно

Ако ще пътувате с нискобюджетна компания, то купете билетите си по-рано. В последния момент можете да вземете евтини билети от нормалните компании, които пускат last minute промоции. Единият вариант е удачен, ако знаете кога ще пътувате, а другият е точно за непредвидени или в последния момент пътувания.

В слабия сезон

Голяма част от Европа е приветлива и през септември, а тълпите тогава са намалели драстично. Можете да отидете и през април и да бъдете едни от първите посетители, които се радват на новата зеленина и настъпването на пролетта по тези места.

Близко летище

Дори летището, което сте избрали не е под носа ви, не се отчайвайте. Малките летища често са нещо като „гара разпределителна“ за повечето нискобюджетни компании, които пренасочват полетите си към други дестинации. Пресметнете пътят от летището и по-евтиният самолет билет, не е ли по-удачният вариант.

Евтини периоди за полет

Избягвайте големите празници, както и националните. Причината е, че всичко ще бъде затворено, а и цените на билетите ще са високи. Вместо да резервирате билети от петък до петък, можете да изберете от вторник до вторник.

Скрити такси

Внимавайте за скрити такси и условия. Това важи най-вече за нискобюджетните компании. Също така, ако е възможно, избягвайте допълните екстри. Може да има допълнителна такса, ако плащате с карта или пък допълнителна за място за крака и други подобни.

Прекачване

Ако не бързате да стигнете до дадено място, то може да летите с прекачване. Обикновено така ще хванете доста изгодна оферта, а и ще видите ново място. Забавянето до крайната цел ще отнеме не повече от един ден.

Носете си храна

Храната на борда се носи с лоша слава, а и нищо чудно да ви накарат да си я платите. Затова, можете да носите пакетче от любимите си бисквити, кракери или нещо подобно. В крайна сметка за полет от 2-3 часа няма да е голям проблем, ако нямате три ястия.

Премерете багажа си

Всяка една компания има своите изисквания за ръчен и салонен багаж. Хубаво е да претеглите багажа си предварително, за да не се окажете в неловка ситуация на летището и да се чудите какво да махнете от него. Ако нямате кантар у дома, можете да помолите близкия супермаркет да го направи.  Тази молба можете да я отправите, когато не е натоварено с клиенти и служителите ще могат да ви услужат.

Абониране

Почти всяка компания изпраща бюлетини с намаления до различни дестинации.  Така ще можете да видите дали желаната от вас е сред офертите и да спестите. Следете ги редовно и ще се насладите на прекрасни пътувания с малко средства.

Летете, където и да е

Ако сте с авантюристични наклонности и много не ви интересува къде ще отидете, но все пак искате приключение, то проверете кои са най-ниските цени. Така можете да отидете на дестинация, която се намира да кажем на 3-4 хиляди километра за доста по-малко пари, отколкото до такава, която се намира на около 1000.  Всяко едно кътче на света си струва да бъде опознато, а това е чудесна възможност. Опитайте се да вместите багажа си до ръчен и ще спестите и от това.

Надяваме се тези съвети да са ви били от полза при следващите ви пътешествия и да им се насладите изцяло, без да мислите толкова за финансовата част, която не е без значение, но не заслужава цялото внимание.