спящо ЕЕГ

1
272
Добави коментар
rosn
rosn

Какво представлява?

МЦ Бета Клиник предлага извършването на спящо ЕЕГ с продължителност от 30 мин до 60 мин. Процедурата е възможно да се извърши, както през ноща на територията на Бета Клиник, така и на адрес на пациента. ЕЕГ или електроенцефалография представлява запис на електрическа активност в мозъка. ЕЕГ отразява общите характеристики на електрическата дейност на мозъчните клетки.

Запишете час за изследване: спящо ЕЕГ : 0878 92 31 99

Кога се провежда?

Спящо ЕЕГ се провежда за диагностициране на: епилепсия, мозъчни тумори, травми, възпалителни и съдови заболявания на мозъка и инсулти. В детска възраст спящото ЕЕГ дава възможност за оценка на развитието на детето. Най- вече намира приложения при деца с ДЦП, аномалии в речта, епилепсии и умствени и двигателни разтроиства. Повечето назначават това изследване, защото отразява мозъчната активност в дълбоката фаза на съня. ЕЕГ е безопасен метод на диагностика с голяма информационна стойност. Специалистите невролози и неврофизиолози правят заключение на базата  на наличието или отсъствието на определени вълни и тяхната характеристика. Този метод се използва във всяка възраст и все по- често навлиза, като метод на диагностика в кърмаческа и детска възраст, поради високо информативната си стойност.

Запишете час за изследване: спящо ЕЕГ : 0878 92 31 99

Най- честите състояние при който се провежда

Умствено изоставане
Аутизъм
Епилепсия
Нарушения на съня
Церепрална пареза при деца – ДЦП
Двигателни нарушения
Патология на новороденото – хидроцефалия
Чести главоболия
Заекване
Възпалителни изменения на главния мозък и други
Емоционална нестъбилност

Резултати

Най- често изследването се анализира на следващия ден. Извършва се оценка на видовете вълни, амплитудата, ритъма на кривите и техните скокове в определени зони.

Едни от най- честите нарушение са именно при епилепсия и хидроцефалия.  Епилепсия се проявлява със загуба на съзнание и конвулсии. Видовете епилептични пристъпи са много, за това е необходимо само компетентни специалисти да провеждат леченивто и диагностикато на това състояние. При хидроцефалия се установява натрупване на течност в черепната кухина. Може да се развие при инфекции, травми и вродени аномалии.

Лечение

Много заболявания се диагностицират благодарение на спящото ЕЕГ, правилната диагноза позволява да се вземат навременни мерки в лечението. Лечението се извършва от опитни специалисти.

Вижте още:

Цени Бета Клиник

Европейска асоциация по епилепсия