Виртуална разходка на слабо известни забележителности в София

1
277
Добави коментар
vasil.stoykoff
vasil.stoykoff

Иновативно представяне на забележителности чрез виртуална разходка на град София е инициатива по проект „Срещи във времето“ на сдружение М.О.С.Т. Панорамни снимки на десет ключови локации с интегриран дикторски текст, чрез който се представя подробна информация за всяко място и неговата история, са достъпни за жителите и посетителите на столицата. Проектът е насочен към популяризиране на слабо известни градски пространства, оказали ключово значение за развитието на българската култура и тяхното атрактивно представяне чрез дигиталните технологии. Той съдейства за повишаване на привлекателността на столицата като туристическа дестинация, както и информираността, относно културния живот и емблематични локации.

Дейностите по проекта включват и разработване на виртуална платформа, съдържаща непопулярна информация и материали за значими обекти и изработка на гайд с QR кодове.

Разходете се из забравената София на:  forgottensofia.eu.

Проект “Срещи във времето” се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община – Програма „Европа“ 2021 от СНЦ М.О.С.Т.