10 начина да приготвим авокадо

7
3204
Добави коментар
mukas12
mukas12

Намачкано, в блендер и дори запечено… красивото, зелено и кремообразно авокадо е топ хранителен продукт. Можете да го ядете за закуска, обяд, вечеря, и дори в десерт. Вижте свежите ни предложения с този вкусен плод.

Родом от Централна Америка, славата на авокадото процъфтя през последните няколко години. Въпреки славата си на калоричен и мазен плод, авокадото е богато на мононенаситени (полезни) мазнини, които понижават риска от сърдечни заболявания и висок холестерол. Популярно сред вегетарианската и веган кухня, авокадото е добра гарнитура и към месните ястия. Този плод, не спира да ни дава…
Как да познаем, че авокадото е узряло

Опознайте авокадото. В супермаркетите има само няколко, от многото сортове авокадо. Най-популярните са Хас, Фуерте и Пинкертон. Как да изберете най-доброто от стилажа.

Тест със стискане: Няма по-сигурен начин да се разбере, дали авокадото е узряло, освен ако не го разрежете. Но има няколко трика, на които можете да разчитате. Един от тях е твърдостта му. Стиснете го съвсем леко, не трябва да е меко или пихтиесто. Не се притеснявайте, ако авокадото ви е по-сурово, след като го разрежете. Винаги може да го приготвите по рецептите, които сме дали малко по-надолу. Ако авокадото ви не премине теста със стискане, можете да го изчакате да узрее в купата с плодове, заедно с бананите, които впрочем ускоряват процеса.