Все повече млади мъже ползват Виагра

672
Добави коментар
Виктория Енева
Виктория Енева

До неотдавна виаграта се считаше за медикамент, предназначен за възрастните мъже. Данните обаче показват, че все повече расте процентът на младите, които прибягват до употребата му. Тя се използва много често и от мъже, които нямам никакви индикации на еректилна дисфункция.

Какви са причините зад феномена и опасна ли е употребата на виагра в тези случаи?

Виаграта действа като спомага на чисто физиологично ниво за увеличаването на притока на кръв към пениса. Много хора си мислят, че виаграта възбужда мъжа сама по себе си, но това не е така. Без сексуален стимул лекарството няма да подейства, което дава на потребителя известно ниво на контрол над ефекта му.

Често задаван въпрос е може ли да се пристрастиш към виаграта. Няма как да се пристрастиш физически към нея, но може да се стигне до психологична зависимост, тъй като хапчето дава увереност и спокойствие по отношение на сексуалния акт.

Защо младите мъже използват виагра?

Точно заради психологичния ефект младите мъже посягат към синьото хапче. Те искат да придобият повече увереност и използват виаграта, за да потиснат страховете, свързани със секса, които таят в себе си – дали ще се справят, ами ако нещо се обърка и т. н.

Това обаче не води до същинско решаване на проблемите, за които се използва медикамента, а и самото лекарство има негативни странични ефекти, които не бива да се пренебрегват. Още повече, че много мъже злоупотребяват с алкохол и стимуланти, които обаче пречат на ерекцията и приемат хапчето заедно с тях, за да не се лишават от секс. Съществува дори термин за това – „химически секс“.

Младите мъже по-често приемат виагра за случайни сексуални контакти, отколкото в дългосрочни връзки. Това отново е свързано с тревогата и с психическото спокойствие, свързано с двата вида сексуални връзки.

Порно индустрията налага едни нереални стандарти за сексуалното представяне на мъжете и жените. Този обществен натиск да бъдем перфектни в това отношение, неминуемо ни се отразява психически, но трябва да намерим правилните начини да се справим.

Използването на виагра без физически индикации за това, не е успешна стратегия, като при някои мъже дори може да задълбочи проблемите, които се крият зад посягането към нея.