Фондация “Втори живот” дава приемен дом на сляпо коте

1411
Добави коментар
J.Sofronieva
J.Sofronieva

Фондация “Втори живот” развива дейност от октомври 2022 г. Те са тези, които най-бързо реагират и помагат на Назиле Акбулут – жена, която се опитва да нахрани сляпо коте, но е възпрепятствана от друга жена, която удря котето и му изхвърля храната.

Случката се развива в град Пловдив, в квартал Тракия. Назиле публикува клип в социалните мрежи и показва насилието над животното, но е докладвана и клипът е свален. Тя се опитва да помогне на котето и го води в клиника.

Оказва се, че Джинджър има вроден дефект. С едното око не вижда, но другото може да се лекува. Трябва два месеца да се слагат капки и ако има подобрение, да се извърши трайна корекция на клепачите. Това значи, че котенцето Джинджър може да започне да вижда с едното око.


От фондация “Втори живот” се съгласяват да дадат приемен дом на котенцето и да му слагат капки на окото. Те се надяват тази история да има добър край и да се намери постоянен дом за Джинджър. Свързахме се с тях и разбрахме, че напоследък нямат сериозни дарители, но няма да се откажат и ще продължат с дейността си. Надяват се нещата да се променят, защото тяхната дейност няма почивен ден.

Вижте поста във фейсбук страницата на “Втори живот” за Джинджър. Там ще намерите информация за това как можете да подпомогнете каузата.

https://www.facebook.com/vtori.jivot