Готвач в пицария се оказа издирван мафиот

528
Добави коментар
Полина Йорданова
Полина Йорданова

Едгардо Греко, издирван за две убийства от 2006 г. е открит и заловен от италианската полиция във Франция. Греко е част от мафията в южна Италия, считана за една от най-силните групировки, с пипала, достигащи до цяла Европа и Южна Америка.

Греко, който в момента е на 63 г., е издирван за убийства, извършени през 90-те, част от „мафиотска война“. През 2006 г. когато е издадена заповед за ареста му, избягал и от тогава е в неизвестност.

Той приел нова самоличност и след 8 години се установил във френския град Сен Етиен, където отворил ресторант за традиционна италианска храна. През 2021 г. не се поколебал да се прояви в местния вестник, рекламирайки ресторанта си.

От изявление на Карабинерите, военната полиция на Италия, става ясно, че още през 2019 г., са успели да проследят мафиота и в сътрудничество с френската полиция са го наблюдавали. След като са потвърдили самоличността му, е арестуван и към момента е осъден на доживотен затвор в Италия.

Това е вторият издирван мафиот, заловен от италианската полиция в последните седмици, а разследването е част от усилията на Италия да се справи с всички форми на организирана престъпност в страната.